Zwaarbevochten overwinning U12-1

Boxtel, zondag 13 oktober 2019 – Na een goede competitiestart met twee gewonnen wedstrijden en een nederlaag tegen de koploper staat het team van coach William klaar voor de thuiswedstrijd tegen The Black Eagles. Helaas was de coach zelf deze week afwezig, evenals Hugo en Giel. De coaching werd overgenomen door Bas.

Voor Yama was het zijn eerste competitiewedstrijd en Stijn kwam dit seizoen ook nog niet eerder in actie. Beiden starten in het eerste kwart.

Het fanatiek en snel spelende team van The Black Eagles komt goed uit de startblokken en pakt al snel de voorsprong. Stijn weet gelukkig tweemaal te scoren in het eerste kwart waardoor de tussenstand op 4-8 komt.

In het tweede kwart komt er voor JRC een heel nieuw team tussen de lijnen terwijl The Black Eagles geen wisselspelers hebben. Door goed samenspel en scores van Hidde en Djoeke, wordt het tweede kwart afgesloten met een 13-13 stand.

Mooie moves van Julian en een puike driepunter van Donny zijn de hoogtepunten in het derde kwart. Het snelle spel van The Black Eagles levert ook hen twee mooie scores op, 16-17.

In het laatste kwart voor de rust zorgen sterke verdedigende acties van Brian en enkele goede scores, waaronder twee gescoorde vrije worpen van Hidde en een prachtig een-tweetje van Jesse en Djoeke de eerste voorsprong op, 21-17.

Na de rust maakt Yama goed gebruik van zijn lengte en scoort voor de eerste keer, top! Marlou laat haar snelheid zien. Ze belandt op de grond maar voordat de tegenstander kan schieten, staat ze als verdedigster weer voor zijn neus en zorgt ervoor dat hij niet kan scoren. Desondanks weten de ‘Eagles’ in dit kwart meer te scoren en trekken zij de stand weer gelijk, 23-23.

In het zesde kwart zien we de eerste supersnelle dribbel van Teun. Er wordt sterk verdedigd en treffers van onder anderen Brian en Jesse leveren JRC weer een voorsprong op, 29-25.

Helaas weet JRC in het zevende kwart niet te scoren, ondanks enkele mooie pogingen. De tegenstander weet mede dankzij vrije worpen weer de voorsprong te veroveren, 29-30.

Een bloedstollend laatste kwart moet de beslissing brengen. Door twee gescoorde vrije worpen en felle verdedigende acties, komt JRC weer op voorsprong, 31-30. In de laatste minuut weet JRC nog tweemaal te scoren en wordt de wedstrijd met 35-30 gewonnen. Toppers!