Winst VS1 op Black Eagles in fysiek duel

Boxtel, 10 maart 2019 – Na een maand pauze – onze laatste wedstrijd speelden we op 10 februari – met hierin wintersport, andere reizen en carnaval, stond deze dag de derde wedstrijd tegen Black Eagles op het programma. De eerste legden we het af tegen de fysieke kracht van de dames uit Rosmalen. De tweede wedstrijd werd gestaakt i.v.m. enkele heftige blessures. Maureen was afwezig, Kim zat met een jetlag op de bank (net terug uit The Big Apple) en Nienke was de hele week ziek geweest, maar zat wel op de bank. Verder was Zhuul van het U20-team stand-by, mochten we in de problemen komen. Mooi was ook dat Hanne, die geblesseerd was geraakt tegen Black Eagles, voor het eerst weer mee kon doen.

Black Eagles is niet het team dat komt om er een leuke wedstrijd van te maken, maar komt puur om die te winnen. Het hele duel speelde het een zoneverdediging, wat het tempo uit de wedstrijd haalt en waartegen snel en frivool spel lastig is. Dus was de tactiek om dit oudere team langzaam moe te spelen, door veel verdedigende druk te zetten. Kwart na kwart zouden ze het dan moeilijker moeten krijgen. De eerste paar kwarten gingen gelijkop, met lage scores en een laag tempo waarbij Black Eagles steeds aan de goede kant van de score bleef. Hun maximale voorsprong hadden de gasten in het tweede kwart met 14-21. Sommige van onze speelsters hadden nog littekens overgehouden aan het eerste duel en ook nu vlogen de ellebogen weer flink in het rond wat Matske, Winnie en Lorraine blauwe plekken en ademnood opleverde.

Het verschil met de eerste wedstrijd was dat we er nu minder van onder de indruk raakten en gewoon ons spel bleven spelen. Eind derde kwart zagen we enkele Eagles al wat meer naar adem happen, maar stonden we toch nog vijf punten achter, 35-40. Vanaf dat moment ging bij JRC het gas erop. Het tempo ging verder omhoog en we gingen nog meer druk zetten. Na twee minuten in het vierde kwart kwamen we voor het eerst weer op voorsprong (45-44) en deze zouden we niet meer uit handen geven. De laatste drie minuten ging Black Eagles dan toch over op een man-to-man-verdediging en werd duidelijk waarom ze dat niet de hele wedstrijd kunnen spelen tegen ons. De voorsprong werd verder uitgebouwd en uiteindelijk stond er 64-52 op het scorebord.

Een mooie overwinning op de nummer twee van de competitie, na een goed opgebouwde wedstrijd.

Topscores : Marleen en Winnie 12 punten, Hanne en Nicky 10
Vrije worpen: 11 op 23

Komende zaterdag spelen we uit tegen Vlissingen, om 19.00 uur. De eerste wedstrijd was een heel leuke, met veel scores. We verloren deze uiteindelijk net, dus we hebben nog wat goed te maken tegen de Zeeuwse meisjes.