Winst voor JRC Heren 1 tegen Pendragon Tilburg

Boxtel – Zondag 29 september staat de 2e thuiswedstrijd op het programma voor het eerste heren team van JRC Boxtel. De tegenstander deze speelronde is TSBV Pendragon uit Tilburg. Een tegenstander die voor ons nog onbekend was, maar zoals voor de meeste Universiteiten teams geldt, zal er veel individueel talent zijn en zullen wij het moeten hebben van ons teamspel.

We starten met Jaap van Loon, Freek Clercx, Robbin Snoeren, Kai Elissen en Jasper Verhoeven. We spreken af om veel te variëren in onze aanvalsspelletjes en ons enkel en alleen op onszelf te focussen. Het plan werkt uitstekend, Kai Elissen start de wedstrijd met een driepunter, Freek Clercx met een snelle score en Coen van der Meijden met een sterke bal inside. We vinden elkaar op het juiste moment bouwen snel een mooie voorsprong op, dit ook door sterk verdedigend spel, zonder onnodige overtredingen. Stand na het eerste kwart is 19-4. Kai Elissen was goed voor 10 punten in dit kwart.

Het tweede kwart gaan we door waar we gebleven zijn. Nu heeft Willem van Loon het op z’n heupen gekregen. Met 5 punten op rij bouwt hij de score snel uit. Na deze opleving begint de motor bij Pendragon ook te draaien en komen ze enigszins tot scoren. Het is Jaap van Loon, die met 7 punten dit kwart verantwoordelijk is voor de productie aan Boxtelse kant. Ruststand 33-18.

15 punten is een lekkere voorsprong, maar nog geen reden om rustig aan te doen. Pendragon zal gelijk na de rust gas willen geven en JRC zal die spirit direct moeten bestrijden. Pendragon komt zoals voorspelt fanatiek uit de kleedkamer, maar Jaap van Loon en Corné Linssen laat ook direct van zich horen. Het is een rommelig kwart, met veel frustratie van de Tilburgse kant. JRC houdt het hoofd cool en blijft keurig meedoen. Wel moeten ze toestaan dat de bezoekers 1 puntje inlopen dit kwart.

Het vierde kwart loopt de score productie van JRC stroef en komt Pendragon binnen de ‘veilige’ 10 punten grens. Dit kwart worden er veel persoonlijke fouten gemaakt, wat het verzorgde spel niet ten goede komt. Het verschilt blijft continu tussen de 6 en 9 punten, omdat JRC goed geconcerteerd blijft vanaf de vrijeworplijn. De eerste winst is binnen! Eindstand 69-63.

Topscorers: Jaap van Loon 18 punten, Kai Elissen 16 en Coen van der Meijden 9.