Winst op het nippertje voor VS1

Boxtel, 7 oktober – Zondagochtend om elf uur wachtten JRC Vrouwen Senioren 1 de ‘gele sokken’ in De Braken. Ondanks dat het vroeg was, waren we fit en gebrand om te winnen na de eerder verloren uitwedstrijd tegen Yellow Sox in Bakel. Ook wij hadden de kousen hoog opgetrokken. Coach Felix sprak ons toe in de kleedkamer en daarna begonnen we aan een goede warming-up. De energie was goed, iedereen was gefocust en de winning playlist, gemaakt door Matske, klonk door de speakers. Yellow Sox kwam daarentegen laat het veld op (misschien nog even gesnuffeld op de rommelmarkt?) en hierdoor begonnen we een kwartier later dan gepland aan de wedstrijd.

Afgelopen week hebben we flink getraind op het druk zetten op de man en we begonnen dan ook met een full court press. Door de scherpe druk en de trainingen pakte dit goed uit. Matske en Winnie openden de wedstrijd met scores. Echter bleek al snel dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden en Yellow Sox liep in. Er werd fel verdedigd aan beide kanten en het eerste kwart werd dan ook afgesloten met een gelijke score: 14-14.

Het tweede kwart ging niet lekker van start en op kousenvoeten sloop de tegenstander weg naar een verschil van zeven punten in Bakels voordeel. We hadden moeite met de aanval en dus moesten we de rust in met een kleine achterstand van 26-30.

Het vertrouwen hadden we nog niet verloren, en we moesten en zouden die wedstrijd binnenslepen. Gelukkig trok Nienke de score weer recht en vond de driepunter van Mariëlle de ring. Het derde kwart was verder een opeenstapeling van fouten en onduidelijkheid. Onze aanval liep nog steeds niet lekker, gelukkig liepen we ze op de verdedigingshelft van hun sokken. Het bleef dus spannend en het derde kwart werd met een nipte voorsprong besloten: 40-38.

Inmiddels waren de spelers van de andere wedstrijd en de bezoekers van de halve rommelmarkt uitgelopen om ons te zien vlammen. Met aanmoediging van het publiek hielden we de energie hoog. Ondanks dat we dachten dat de wedstrijd in de pocket was met zeven punten verschil in ons voordeel, lieten we ze toch nog scoren. Met nog enkele seconden op de klok, twee punten voorsprong en een inname op de aanvalshelft kon de tegenstander theoretisch met een driepunter nog winnen. Gelukkig waren we geen helden op sokken en wisten we tijdens deze spannende laatste seconden de koppies koel te houden en de winst binnen te slepen! Eindstand: 55-53.

Topscores: Matske en Marielle 14. Vrije worpen: 14 uit 19.

Vrijdag 12 oktober wacht VS1 de uitwedstrijd in Eindhoven tegen Tantalus.