VS1 verliest weer van Bumpers

Sittard, 8 december 2018 – Op 2 december speelde VS1 van JRC Boxtel de thuiswedstrijd tegen Black Eagles. Deze wedstrijd kende een bijzonder verloop en een heftig eind, door enkele zware blessuregevallen. Als eerste verliet Hanne van JRC het veld met een enkelblessure. Achteraf blijkt ze een breukje in haar enkel te hebben en ze is tot begin 2019 zeker uitgeschakeld. Bij Black Eagles ging vervolgens eerst een speelster door haar knie en vervolgens ging een andere speelster met een dusdanig heftige blessure tegen de grond, dat ze met een ambulance de sporthal moest verlaten. Beide speelsters zijn voorlopig ook uitgeschakeld. De scheidsrechters besloten i.v.m. de heftige blessures de wedstrijd in de derde periode te staken.

De week erop gingen we opnieuw naar Sittard, waar de tweede uitwedstrijd (na 24 november) tegen koploper Bumpers op het programma stond. Hanne was uiteraard op krukken achtergebleven, maar verder gingen we vol goede moed aan de wedstrijd beginnen. Er waren wel wat andere speelsters aanwezig bij de Limburgse dames, die hun team echt een stuk sterker maakten dan twee weken geleden. Echt uit alle standen werd gescoord door de koploper. Onze dames waren redelijk onder de indruk, wat tot veel foute passes en missers in de aanval leidde. Bij rust was het verschil al bijna 20 punten, 34-15.

We spraken af om nu lekker vrijuit te spelen en meer te durven. Het tempo ging omhoog. In het derde kwart vielen de scores nog steeds niet echt, al waren de aanvallen lang niet slecht uitgespeeld. De vierde periode waren we eindelijk los en boden we goed partij, dit kwart sloten we af met 17-17. Eindstand 65-41.

Al met al zijn dit leerzame wedstrijden voor ons team. Als we lekker tempo spelen en durven te basketballen, kunnen we ook de koploper partij bieden. Ze komen nog een keer naar Boxtel; benieuwd hoe we er dan voor zullen staan.

Topscores: Marielle 11 punten, Nicki 10 punten. Vrije worpen: 3 op 10.

Zondag 16 december spelen we om 18.00 uur thuis in Boxtel tegen Tantalus uit Eindhoven. Dit is de laatste wedstrijd van 2018. We hopen, net als tegen Black Eagles, weer op volle tribunes.