VS1 begint offline aan de competitie

Het eerste vrouwenteam van JRC poseert in Bakel voor de teamfoto.

Bakel – Zaterdag 15 september stond dan echt de eerste competitiewedstrijd voor Vrouwen Senioren 1 gepland in de landelijke 2e divisie. We begonnen met een uitwedstrijd tegen Yellow Sox VS1, in het afgelegen Bakel, zo afgelegen dat er ook geen telefoon of dataverbinding was. Blijkbaar waren de dames onder de indruk van de hogere competitie en ook van het feit dat ze helemaal offline waren.

Na de warming up gingen we zenuwachtig van start. Zaken die we normaal allemaal prima beheersen, gingen allemaal mis. Ook qua felheid en inzet lopen we achter onze tegenstander aan, letterlijk en figuurlijk. Na 4 minuten staan we met 8-0 achter. Kim zorgt voor onze eerste scores in de competitie maar het wordt niet veel beter qua spel en beleving. Na een belabberd eerste kwart, gaan we in het 2e kwart meer druk zetten. Ook dat gaat lang niet zoals we gewend zijn. Dit ligt deels aan de sneller handelende tegenstander maar vooral aan onszelf. Bij rust staan we 14 punten achter, 34-20. In de rust spreken we af dat onze slechtste periode in elk geval nu achter de rug is, ons doel wordt tot op 8 punten te komen na het 3e kwart en dan alsnog proberen de winst mee te nemen. In vergelijking met de kwaliteit van de speelsters van onze tegenstanders, die overigens niet met gele sokken spelen, hoeven we hier zeker niet te verliezen.

De dames doen er een schepje bovenop en gaan er stevig tegenaan, wat ook resulteert in twee onsportieve fouten, wel een beetje snel gegeven door de rommelig leidende scheidsrechters. Verdedigend hebben we onze zaken nu beter op orde, aanvallend gaat het erg stroef. We schieten 0 op 12 driepunters en ook van middenafstand weten we weinig te scoren. Toch is ons doel na het 3e kwart bereikt en staan we op 44-36.

We laten onze tegenstander in het 4e kwart nog slechts een keer scoren. Ons probleem is echter dat we wel heel makkelijk door de zwakke Bakelse zone heen lopen, maar vergeten te scoren. Slechts 5 punten weten we bij elkaar te harken, we blijven dus op 5 punten achterstand steken. Jammer dat deze wedstrijd geen 5 kwarten had, de eindstand was 46-41.

Conclusie, een gammel begin, verdedigend is het wel weer in orde, nog even zoeken naar het aanvalsritme en dan zijn we vanaf volgende week weer helemaal online.

Topscores Hanne en Nikki 10 punten. Team vrije worpen 7 uit 13.

Zondag 23 september spelen we tegen Achilles uit Nuenen, aanvang 13.00 uur in Boxtel. Het schijnt dat er nog toegangskaarten beschikbaar zijn.