VS1 begint 2019 met een overwinning

Nuenen, 20 januari – Vrouwen Senioren 1 speelt voor de tweede keer tegen Achilles. De eerste wedstrijd in Boxtel leverde onze eerste overwinning van het seizoen op. Achilles stond nog steeds puntloos onderaan, dus we waren aan onze stand verplicht deze wedstrijd te winnen. Maar zulke wedstrijden zijn vaak erg lastig en bovendien stond de wedstrijd in Nuenen op zondagochtend 10.00 uur gepland. De wekkers waren dus al op 8.00 uur gezet.

JRC begon het duel met de nog steeds geblesseerde Hanne en de skiënde Marleen. We hadden het plan agressief te starten om de dames van Achilles duidelijk te maken dat zij hun eerste overwinning niet tegen ons zouden gaan halen. Het eerste kwart speelden we dan ook erg goed, met mooie scores en een strakke verdediging. De toon voor de wedstrijd was gezet. Ook in de tweede periode wisselden goede defence en snelle aanvallen elkaar goed af. Ruststand 22-45 in ons voordeel.

In de tweede helft probeerden we wat andere zaken uit in zowel aanval als verdediging, maar de echte felheid was er jammer genoeg een beetje uit. Wel was het duidelijk dat we ten opzichte van de eerste wedstrijd grote stappen gemaakt hebben. Die wedstrijd ging tot halverwege gelijk op en er was toen weinig krachtsverschil. Deze keer waren we echt een stuk beter dan de tegenstander: eindstand 45-71.

Positief is ook dat alle speelsters van JRC in deze wedstrijd gescoord hebben.

Topscores: Nicki 18 punten, Mariëlle 17 punten, Matske 10 punten. Vrije worpen 9 uit 19.

De competitie is erg spannend: nummer 1 Bumpers staat ver bovenaan, wij staan nu zesde maar slechts twee punten achter de nummer 2. Deze zondag, 27 januari, spelen we tegen Kimbria uit Maastricht, dat nu gedeeld derde staat. Die positie gaan we graag overnemen. De wedstrijd is in onze eigen sporthal De Braken, om 16.00 uur, dus kom ons allemaal aanmoedigen.