VS1 wint van de nummer twee

Boxtel, zondag 27 januari – In de eerste thuiswedstrijd van 2019 wachtte JRC Vrouwen Senioren 1 het Limburgse Kimbria. De tegenstander was uit het verre Maastricht gekomen met een volledige selectie. Bij ons ontbrak nog steeds Hanne, die overigens alweer de eerste stapjes op het trainingsveld heeft gemaakt. Vlak voor dit duel moest Lorraine helaas ziek afmelden. Alle vakantiegangers waren inmiddels weer terug, dus vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd.

In het begin speelden we een beetje futloos. Er werd wel hard gewerkt, maar het was allemaal een beetje net niet, iets te traag, net niet genoeg power. Terwijl we juist een goede wedstrijd wilden spelen. Na zeven minuten in het eerste kwart hadden we nog maar zes punten gescoord, veel te weinig natuurlijk. Na een time-out vond Nicki het ook genoeg geweest en scoorde ze uit een paar mooie drives. Een snelle aanval kwam uit bij Maureen op de driepuntslijn en ineens stonden we aan de goede kant van de score.

Het tweede kwart gingen we door waar we het eerste geëindigd waren. Er werd goed verdedigd en ook de aanvallen zagen er al veel flitsender uit. Nienke vond Marleen vrij onder het bord en ze liet zien dat ze ook zonder ski’s effectief kan zijn. Halverwege het tweede kwart stonden we dan ook 29-18 voor. Door enkele slordigheden en miscommunicatie gaven we in de laatste zestien seconden zomaar vier punten weg en kwam Kimbria toch weer op vijf punten.

Bij zinnen
Gelukkig kregen we van de scheidsrechters 15 minuten pauze om weer even bij zinnen te komen. Kimbria begon nu met een zone en dus moesten we even omschakelen. Ineens stonden we 34-35 achter. Na wat omzettingen scoorde Annewieke via een mooie combinatie met Winnie en schoot Stephanie met mooie schoten de gaten in hun zone. Met 45-45 leken we het vierde kwart in te gaan, totdat Matske in de buzzer een score vanaf de eigen helft erin plofte. Lekker om die mee de laatste periode in te nemen.

Inmiddels waren de heren van Kimbria klaar met hun wedstrijd op veld 3 en besloten verbaal met harde stem (en zachte g) hun clubgenoten aan te komen moedigen. Hun geschreeuw liet Kim en Matske volledig koud en cool scoorden ze hun vrije worpen. Mariëlle had helaas haar vijfde fout te pakken gekregen, maar ze kreeg gelukkig goed uitgelegd door de scheidsrechters wat ze fout had gedaan. Volledig rustig ging ze daardoor op de bank zitten en moedigde haar team van daaraf verder aan. We hielden de verdediging goed dicht en via de vrije worplijn bouwden we de voorsprong verder en verder uit. Uiteindelijk stond er aan het einde van de wedstrijd 63-51 op het scorebord.

Topscores: Nicki 19 punten, Matske 12 punten. Vrije worpen 20 uit 28.

Een knappe overwinning op de nummer twee van de competitie, waarin we nu een half jaar meedraaien. Nummer 1 Bumpers staat ruim bovenaan, maar tussen de nummers twee en zeven zit maar vier punten verschil. Komend weekeinde reizen we af naar Bakel. Hier speelden we de eerste, nerveuze wedstrijd van de competitie. Thuis wonnen we daarna van deze dames die niet met gele sokken spelen. De stand is dus 1-1, uitdaging voor ons om de onderlinge stand in ons voordeel te brengen.