Vrouwen Senioren 1 start seizoen met zege in Rosmalen

Rosmalen, 14 september 2019 – Voor het tweede seizoen speelt Vrouwen Senioren 1 van JRC in de landelijke 2e divisie. Enkele weken geleden begonnen we aan de eerste trainingen. Ons motto dit seizoen : Same Team, New Dream.

Vergeleken met het vorig jaar moesten we helaas afscheid nemen van Annewieke. Verder besloot Hanne vlak voor de eerste wedstrijd dat ze gezien de reistijd beter bij Tantalus in Eindhoven kon gaan spelen.

Gelukkig komt vanuit de jeugdopleiding van JRC Zhuul ons team versterken, dus dat gaat helemaal goed komen. Met een selectie van 10 speelsters gingen we een beetje nerveus richting Rosmalen. Nicki was nog op vakantie. Tegen Black Eagles speelden we vorig seizoen enkele stevige wedstrijden en we eindigden samen met hen op een gedeelde 3e plaats. Wat de ‘dream’ van Black Eagles is weten we niet, maar het was zeker niet ‘same team’. Enkele bepalende speelsters hebben Rosmalen vaarwel gezegd en een van hun speelsters was op huwelijksreis, dat is natuurlijk wel heel romantisch. Hun team bestond slechts uit 6 speelsters.

De tactiek was duidelijk, we zouden veel druk zetten gedurende de wedstrijd en er fel tegenaan gaan. Helaas waren de zenuwen de dames uit Boxtel de baas. Het spel was heel slordig, de felheid kwam er niet uit en we waren gewoon steeds net even te laat. Na het eerste kwart stonden we wel voor  met 2 punten verschil.

Het tweede kwart hetzelfde verhaal, geen echte druk van onze kant en de scores wilden niet vallen. Tot 1 minuut voor de rust, toen we een 8-0 run plaatsten en gingen rusten met een 28-37 voorsprong. Vanaf dat moment liepen we zonder echt goed te spelen puntje voor puntje weg. Positief was dat alle dames gescoord hebben, de scores waren mooi verdeeld.

Minpuntje was wel de tafel van Black Eagles, de heren van Heren 1 hadden er duidelijk geen zin in en zaten verveeld op hun telefoon te kijken. Beetje gênant hoe ze zich gedroegen, toont geen respect voor je clubgenoten, scheidsrechters en tegenstanders.

Na afloop was iedereen kritisch op ons vertoonde spel, maar de uitslag was natuurlijk prima. Eindstand 47-64.

Topscores : Marielle 16 punten, Kim 14 punten. Vrije worpen 6 uit 18.

Zondag 22 september spelen we thuis tegen de nummer twee van de afgelopen competitie, Yellow Sox. De wedstrijd is al vroeg, om 10.30 uur in De Braken.