-Voor hem,van haar

Voor hem, van haar

Boxtel – Het afgelopen weekend stond er geen wedstrijd op het programma voor Heren 2 van JRC. De drie wedstrijden daarvoor gingen jammerlijk verloren. Aan de coaches Gijs en Tjerk de taak om het succesverhaal van Heren 2 nieuw leven in te blazen. De scorebordjournalistiek geeft weinig de laatste weken weinig reden tot optimisme, maar een goede verslaggever kijkt verder dan de uitslagen. Onze verslaggever reisde af naar sporthal De Braken om een positieve noot te kunnen schrijven over zijn vrienden uit “ ’t twidde “.

Bij het naderen van de deur naar de sportzaal hoorde ik positieve geluiden, namelijk gelach. Toen ik door de deur kwam werd me duidelijk dat dit een typisch geval van hoongelach betrof. De journalist in me werd nieuwsgierig en ik sloop dichterbij. De mannen van Heren 2 keken en wezen naar twee van hun spelers, maar mij werd niet duidelijk wie het waren en waarom zij. Nog dichterbij gekomen zag ik de ruggen van de bespotte spelers, het waren Jordi en Frank. Mijn hersenen kraakten, maar ik kwam er niet uit: waarom werd er gelachen en gewezen naar deze twee helden? Toen kwam er een mooie vrouw de zaal ingelopen en puur instinctief draaide Jordi zich om. Nieuwsgierig als Frank is, keek ook hij direct de kant van de deur op. Direct werd me duidelijk waar het hoongelach door werd veroorzaakt en ook ik kon een schaterlach niet onderdrukken. Jordi en Frank hebben een snor!

Als verslaggever probeerde ik mooie quotes te verzamelen, maar aanvankelijk kwam ik niet ver. Coach Tjerk drukte zijn snor en coach Gijs wilde niets weten van de aandacht voor zijn team en riep: “Scheer je weg”. De Hollander Steven stamelde: “Met die Brabantse gemoedelijkheid zit het wel snor”. Naar Rob was niet te luisteren, hij heeft net de baard in de keel. Mark woont dan niet meer in Boxtel maar stelt: “wij JRC’ers worden allemaal over één kam geschoren.” Ook bij Naj kreeg ik geen fijne quote los: “Albert verlinden zuigt, maar jij bent geen haar beter.” Leon wilde graag iets melden, maar werd tegengehouden door Luuk en zit nu met zijn handen in het haar. Ook Robin wilde zijn momentje in de krant, maar zijn opmerkingen waren om des keizers baard.

Net toen ikzelf mijn snor wilde drukken, kwamen Jordi en Frank zelf hun verhaal uit de doeken doen. De vraag die op mijn lippen brandde was: “Waarom hebben jullie een snor?” Hierop antwoorden Jordi en Frank in koor: “Movember jonguh”. Dit zou erg interessant worden, dus ik hing aan hun lippen. “Movember is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij aandacht wordt gevraagd en geld in gezameld voor vroege opsporing van kanker, diagnose en effectieve behandelingen, en uiteindelijk een vermindering van het aantal vermijdbare sterfgevallen te realiseren. Naast het ondergaan van een jaarlijkse controle stimuleert de stichting mensen zich bewust te zijn van mogelijke familiegeschiedenis van kanker en om een gezondere levensstijl aan te nemen. Sinds 2004 is de stichting actief met als doelen bewustwording en het werven van fondsen ten bate van onderzoek naar o.a. prostaatkanker en depressie.”

Wat zou de motivatie van deze jongens dan kunnen zijn? Jordi: “Mijn motivatie is gezondheid en welzijn van mannen onder de aandacht te brengen”, Frank vulde aan: “Mijn motivatie is om op ludieke wijze geld in te kunnen zamelen voor onderzoek om de gezondheid van mannen te kunnen verbeteren.” Jordi en Frank willen graag van de gelegenheid gebruik maken om onze lezers te wijzen op hun teampagina en persoonlijke pagina’s.

Hun teampagina is te vinden op:

http://nl.movember.com/team/1338617

De persoonlijke pagina van Jordi op:

http://nl.movember.com/mospace/7750757

De persoonlijke pagina van Frank op:

http://nl.movember.com/mospace/8517269

Jordi en Frank zouden het erg waarderen als hun clubgenoten doneren aan het goede doel. Via hun persoonlijke pagina’s kan iedereen via o.a. IDeal een donatie doen. Je donatie gaat direct naar het goede doel.

Voor iedereen die dankzij hun snorren doneert of stilstaat bij prostaat- of teelbalkanker en überhaupt over de fysieke en psychische gezondheid van de man nadenkt, namens Jordi en Frank: Bedankt!

De snor: voor hem, van haar.