Vlissingen overrompelt VS1 JRC

Vlissingen, zaterdag 16 maart – De verre uitwedstrijd in en tegen Vlissingen stond op het programma. Voor veel van onze speelsters was het de eerste keer om in Zeeland te spelen. En dat is toch net even iets anders dan andere wedstrijden. Kleine zaal, ver rijden, andere sfeer. Met Mariëlle die nog ziek was maar verder een complete selectie kwamen we in Zeeland aan. De eerste wedstrijd was een leuke, open wedstrijd met een hoge eindscore (76-83 voor Vlissingen).

Het eerste kwart speelden de Zeeuwse meisjes weer precies als de eerste wedstrijd in Boxtel. Mooie aanvallen en werkelijk elke bal was raak. Van onze kant liepen de aanvallen veel minder en waren de scores meer toevalstreffers. Ook was de energie in de eerste helft niet wat we gewend waren. Overal net een stapje te laat, misverstanden en rare passes. Vlak na het begin van de tweede helft stonden we dan ook al 22 punten achter 48-26.

Steals

Toch kwamen we langzaam maar zeker iets beter in de wedstrijd en vanaf dat punt gingen we gelijk op. We pakten enkele steals, een paar keer overschreed de tegenstander de 24 secondenklok en ook speelden we enkele mooie aanvallen. Helaas werd het verschil nooit kleiner dan 13 punten, een verschil dat in het eerste kwart al was gemaakt.

Wel een compliment voor onze tegenstander, die echt mooi aanvallend spel liet zien. We denken dat Vlissingen graag tegen ons speelt, want dan staan er steeds hoge scores op de borden. Over drie weken spelen we nog een derde keer tegen deze ploeg, wederom in Vlissingen. Met een betere start moeten we er een spannendere wedstrijd van kunnen maken.

Topscores: Hanne 17 punten, Winnie 13

Vrije worpen: 23 op 28 (!)

Zondag 24 maart om 15.00 uur komt koploper Bumpers uit Sittard naar Boxtel. Hier hebben we eerder twee keer van verloren, dus het wordt een uitdaging om de derde wedstrijd wel te winnen.