Van onze verslaggever

Maastricht – Na de val van het ijzeren gordijn heeft een groep atleten uit het oostblok besloten om te gaan studeren in het westen. De keuze viel op Maastricht en daar werd een basketbalteam opgericht. De wedstrijden worden gespeeld tegenover het toppunt van kapitalisme: de Mac Donalds.  Op zondagmiddag werd JRC Heren 2 ontvangen in Maastricht.

Zonder Frank, Coen, Jan en Jochen werd afgereisd naar Maastricht. Gelukkig is deze week de Neus op vrije voeten gekomen en kan ook Robbin mee naar de wedstrijd. De Boxtelse helden waren klaar voor de belangrijke wedstrijd tegen de  communistische atleten. Bij afwezigheid van coach Jochen vullen eerst Robbin en later Tjerk de rol van coach in. Het eerste kwart wordt JRC overdonderd door het fanatisme van Maastricht, waardoor het studententeam uit kan lopen naar een voorsprong van tien punten. Gelukkig heeft JRC een brede bank, zodat er altijd vijf fitte spelers in het veld kunnen staan. Het tweede kwart gaat gelijk op, waardoor Maastricht de voorsprong vast kan houden. JRC gaat rusten met een achterstand en weet dat het nog lastig gaat worden om in Maastricht te winnen.

De tweede helft gaat JRC op alle fronten beter spelen. De verdediging wordt aangetrokken onder leiding van Danny. Rebounds worden verzorgd door Leon en Jordi. Aanvallend worden de scores gepakt door Robert. Maastricht blijft echter meegaan in de scores, maar JRC kan puntje voor puntje dichter bijkomen. In het vierde kwart komt JRC voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong en dan volgt een spannende slotfase. De vijf spelers die het op dat moment voor JRC moeten doen, zijn Jeroen, Robbin, Danny, Leon en Robert. Op dat moment zit Leon al in foutenlast en de brutus van de bucket moet in Money Time met vijf fouten het veld verlaten. Na deze tegenvaller trekt Maastricht de verdediging nog harder aan en JRC lijkt een back court fout te maken en een miscommunicatie in het team volgt. In een ultieme poging de bal te redden krijgt een van de routinier een vlaag van verstandsverbijstering en gooit de bal in handen van de tegenstander, waardoor Maastricht terugkomt tot drie punten. JRC weet toch de wedstrijd uit te spelen en de punten mee te nemen naar Boxtel, 55-62.

Het seizoen gaat de slotfase in en de druk op JRC blijft groot. Directe concurrent Tantalus blijft winnen, waardoor de uitwedstrijd bij de Eindhovense studenten wellicht de doorslag kan geven in de titelstrijd. Gelukkig beschikt heren 2 over de twin towers Robert en Coen, die graag de beslissende bijdrage leveren aan het kampioenschap. De taak blijft voor coach Jochen om het team scherp te houden in de laatste wedstrijden en de sterren naar het kampioenschap te leiden.