Uniek: JRC Mannen SE1 wint na staken wedstrijd

Boxtel, 3 december 2017 – JRC Boxtel Mannen Senioren 1 trad deze zondag in het eigen Sportcomplex De Braken aan tegen BC Kimbria uit Maastricht. De Boxtelaren wonnen de wedstrijd uiteindelijk met een score van 74 – 57, hoewel er op dat moment nog ruim een minuut moest worden gespeeld.
De wedstrijd kenmerkte zich voornamelijk door het slordige spel van JRC. Verdedigend was het slap en BC Kimbria wist makkelijke scores te maken. Aanvallend liet JRC de bal te weinig
rond gaan, wat resulteerde in veel turnovers waaruit de gasten vervolgens makkelijk konden scoren. De Boxtelaren lieten BC Kimbria eigenlijk in de wedstrijd komen, terwijl daartoe eigenlijk geen reden was. Vanaf het begin was wel te zien dat de thuisploeg het duel niet zou afgeven, maar ze maakte het telkens wel spannend.
Gedurende de wedstrijd wist JRC niet echt ver uit te lopen op zijn tegenstander. De voorsprong bedroeg een aantal keren ongeveer tien punten, maar groter konden de Boxtelaren het verschil niet maken. Door het slordige spel van JRC wisten de mannen van BC Kimbria telkens weer de spanning terug in het duel te brengen, met een gat van vier of zes punten.
Pas in het vierde kwart lukte het de thuisploeg eindelijk afstand te nemen van het team uit Maastricht. Dit kon ook pas nadat BC Kimbria met vier spelers in het veld kwam te staan, nadat twee spelers van de gasten het veld met vijf persoonlijke fouten moesten verlaten. Kimbria was namelijk maar met zes spelers naar Boxtel gekomen. Met nog ruim zes minuten te gaan in het vierde kwart hadden de Boxtelaren als het ware een powerplay voor de rest van de wedstrijd. Hiervan wist JRC dan ook gebruik te maken door verder uit te lopen.

Eén speler over
Uiteindelijk moest de wedstrijd worden gestaakt door het arbitrale duo, omdat nog eens drie spelers van Kimbria met een volle foutenlast het veld moesten verlaten. Nog slechts één speler van de Limburgse ploeg bleef uiteindelijk over. In dat geval bepalen de spelregels dat de wedstrijd gestaakt dient te worden, omdat de bal niet meer kan worden ingenomen. Een unieke situatie die zelden voorkomt bij basketbal.
Met nog één minuut en dertig seconden op de wedstrijdklok werd de wedstrijd dus afgebroken en won JRC Boxtel deze met 74-57.
Door deze zege heeft JRC zich stevig in de middenmoot van de Tweede Divisie D genesteld. Op zondag 17 december komt medekoploper Tantalus uit Eindhoven naar Boxtel. Dit duel begint om 15.00 uur.