Stilzitten is geen optie, kom in actie voor JRC

Helaas kunnen we momenteel niet basketballen in de zaal, maar dat is geen reden om stil te zitten en niet stil te staan bij de ontwikkeling van onze leden. Daarom hebben we de twee initiatieven die we graag onder de aandacht willen brengen.

Basketballmasterz

Wij vinden het belangrijk dat naast het spelletje ook de spelregels duidelijk zijn voor alle leden en ouders. Daarom is er Basketballmasterz. Dit is een website waarop alle spelregels duidelijk worden uitgelegd en waar je ook een cursus kunt volgen (gratis).

Wij willen graag dat alle leden van de U14 , U16 en U20 de cursus spelregelbewijs halen. Ga naar de website www.basketballmasterz.nl. Om toegang te krijgen tot al het materiaal moet je inloggen met je sportlink account (rechtsboven in je scherm). Zodra je dit gedaan hebt, zie je links in je scherm een aantal keuzes. Wij adviseren om eerst te oefenen met het aangeboden oefenmateriaal. Ben je er klaar voor, begin dan met de cursus.

Tijdens de cursus doorloop je een aantal fases. Ieder fase moet je een aantal vragen beantwoorden. Als je de fase gehaald hebt, kun je door naar de volgende fase. LET OP: je kunt dus geen fases overslaan. Als je alles voldoende hebt afgerond, krijg je bij de cursus je certificaat te zien.

Wij vinden het behalen van deze cursus dusdanig nodig dat we voor het begin van volgend seizoen (eind augustus) willen dat iedereen deze cursus behaald heeft.

Voor alle ouders die het leuk en interessant vinden om de spelregels te leren en meer te weten van basketbal, dan is het een leuke manier om te oefenen en te leren. Bij vragen kun je altijd terecht bij leden van de Technische Commissie.

Challenge!!

Daarnaast willen we iedereen graag uitdagen om hun beste basketballmoves te laten zien. Omdat dit nu niet in de zaal kan, vragen we jullie om op een creatieve manier toch deze skills te laten zien.

Film je beste moves en stuur ze door naar TC@jrc-boxtel.nl of zet het op Instagram/Facebook en tag @jrcboxtel in je post. Een filmpje om alvast wat inspiratie op te doen vind je op onze social media.

Er zit een leuk prijsje aan vast voor de meest originele en beste moves, dus leef je uit en doe je best! Dit kan tot en met de meivakantie (16 mei ’21), daarna zullen we de winnaar via Instagram en Facebook bekend maken. De eerste filmpjes zijn al binnen!

Wij kijken ernaar uit jullie filmpjes te ontvangen.

Veel succes met beide initiatieven!

Jasper Verhoeven, Saar Jaspers, Winnie van Besouw en Matske Clercx

Technische commissie JRC-Boxtel