-Selectie Heren 2 seizoen 2013-2014

Selectie Heren 2 seizoen 2013-2014

De succesformule uit het seizoen 2012-2013 is voor het komende seizoen noodgedwongen aangepast. Er zijn zowel in de spelersselectie als in de technische staf wisselingen en toevoegingen te zien.

Vertrokken uit het team is de grote vedette Robbin Snoeren. Robbin heeft, waarschijnlijk uit medelijden, besloten om voor heren 1 te gaan spelen. Vorig seizoen werd heren 1 nog verslagen door het grote heren 2 onder leiding van Robbin.

Een andere vertrokken speler is de voormalige verpersoonlijking van heren 2 Tjerk Venrooij. De spectaculaire carrière van Tjerk heeft fysiek zijn tol geëist, waardoor hij besloten heeft zich terug te trekken als speler.

Als laatste vertrok ook de spring-in-het-veld Danny van Hal. De speler die zorgde voor kleur in het spel van heren 2 heeft zichzelf volledig gegeven voor het team, wat ook bij hem leidde tot lichamelijke ongemakken. Zo ontwikkeld als zijn borstpartij is, zo versleten blijkt zijn onderstel.

Tegenover het vertrek van deze spelers staat de komst van de drie jeugdige talenten Rob, Luuk en Naj. Ook wordt heren 2 versterkt met twee spelers uit het eerste, die een plaats in de selectie van het eerste inwisselen voor zowel een maatschappelijke carrière als een plaats in het tweede, Mark en Robin.

Coach Gijs heeft zijn technische staf uitgebreid met twee oud-spelers en vervult zo zijn wens om ervaring in huis te houden. Tjerk wisselt zijn tenue in voor een maatpak en met hem sluit Jochen Schellekens weer aan bij de staf van heren 2.

Laten we de sterren van heren 2 aan u voorstellen:

Leon Veraa

Het komende seizoen wordt pas zijn vierde seizoen als basketballer, maar hij heeft zich nu al ontwikkeld als een dragende speler. Gelukkig is hij ook zo sterk dat hij het team überhaupt kán dragen.

Jeroen Veraa

De vorm van deze exponent uit de jeugdopleidingen van Almonte en EBBC zal doorslaggevend kunnen zijn voor de prestaties van het team. Tevens een speler die, ondanks zijn eigen bedrijf, geen VVD zal stemmen. ‘De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten’ zou een ondraagbare verantwoordelijkheid zijn. Dezelfde brede schouders zorgen dat heren 2 al snel favoriet is bij de vrouwelijke volgers van de competitie.

Robert Smits

Twee seizoenen geleden bezorgde hij met zijn denderdunk een scheidsrechter een natte fluit. Zo reeg hij de hoogtepunten in zijn carrière aaneen. Dat deze prestaties niet onopgemerkt bleven blijkt uit het feit dat hij is toegevoegd aan de trainersstaf van heren 1. Wie wil er nou niet leren van deze cultheld?

Jordi Torres

Technicus pur sang, dit geldt echter voor zijn maatschappelijke carrière. Op het vel d een noeste werker die zichzelf wegcijfert voor zijn teamgenoten. Met zijn mediterraanse uiterlijk ook een traktatie voor de vrouwelijke supporters.

Don Verbunt

Basketballer van het eerste uur, speler vanaf de mini’s. Helaas de laatste jaren blessuregevoelig gebleken. Een fitte Don brengt vlugge handjes, snel voetenwerk en soepele bewegingen.

Frank Schellekens

Na een snuffelstage bij heren 1 sluit hij weer aan bij de sterren van heren 2. Niet een speler met ongelooflijke sprongkracht of een verbazingwekkende ballhandling, wel een speler met degelijkheid om de lijnen uit te zetten.

Jan Kapteijns

De man met de vele bijnamen: De fluwelen linkerhand, Ulli, Ping-Pong-Jan, enzovoort enzovoort. Een speler met een goede mentaliteit, zodat een team altijd op hem kan rekenen. Werkt hard aan zijn fysiek om ook onder de borden te kunnen spelen. Komend seizoen een belangrijke schakel in het team vanwege zijn inzetbaarheid op zowel de 2, de 3 als de 4 positie.

Bas van der Kolk

Good-Old-Bas, een bescheiden jongen, vrijwel onzichtbaar op het veld. Tot het moment dat hij met zijn favoriete move strooit, het hoekschotje. Zijn vriendelijke en bourgondische voorkomen lijkt ons Brabant net.

Robin Hulskes

De ongekroonde driepuntkoning van JRC is overgekomen van heren 1. Met zijn afstandsschot een grote aanwinst en belangrijk wapen voor het team. Zolang er niet teveel velden zijn met de nieuwe driepuntlijn, lijkt niets Robin nog in de weg te staan om bij heren 2 zijn kroon op te komen halen.

Mark Huijsmans

De pitbull is overgekomen van heren 1. Mark is een bijtertje (niet te verwarren met een typologie in een bepaalde scene), als hij je verdedigt zal je het weten, hij bijt zich vast in zijn tegenstander. Ook aanvallend zal de Frommelaar voor de nodige penetraties en creativiteit zorgen.

Luuk van Berkel

Na een jaar terug naar de jeugd, is deze oude bekende terug in het team. Deze speler met een ijzeren mentaliteit, zal elke training en wedstrijd aanwezig zijn. Lijkt soms in trance, maar dat is dan ook zijn favoriete muziekstijl. Het gras bij (Armin van) buren is altijd groener, maar met Luuk in je team heb je toch een prima grasmat.

Rob Snijders

Ook Rob is een oude bekende. Twee jaar geleden haalde hij met heren 2 de titel binnen, om vervolgens nog een jaar in de jeugd te spelen. Deze speler kent verdedigend geen genade en schoffelt zijn tegenstander de bucket uit. Ook aanvallend harkt hij zijn punten binnen.

Naj van Galen

De nieuwste aanwinst van heren 2. Een speler met snelheid en sprongkracht, twee kwaliteiten die nog niet in het team aanwezig waren. Daarnaast is zijn belangrijkste toevoeging wellicht dat hij zelfs op de training zorgt voor een appetijtelijk uitzicht , zijn mooie Friese vriendin op de tribune.

De spelers staan onder leiding van / worden in het gareel gehouden door:

Gijs van den Brand

De coach van het jaar 2012-2013 heeft ook komend seizoen de leiding over heren 2. Met onnavolgbare oefeningen houdt hij zijn spelersgroep scherp. Ondanks zijn successen in zijn nog korte coachingcarrière altijd zo gewoon gebleven.

Tjerk Venrooij

De rechterhand van Gijs (alleen bij basketbal, thuis gebruikt hij zijn eigen rechterhand maar) brengt het team terug naar de basis. Hamert op fundamentals en het benutten van de aanwezige kwaliteiten, niet de gedroomde kwaliteiten. Het is goed voor het team dat de kennis en kunde van Tjerk bewaard blijft voor het team.

Jochen Schellekens

Sommige mensen hebben het IQ van een visstick, dit gaat niet op voor Jochen. Gelukkig gaat het omgekeerde ook niet op, want dan zou de wereld misschien wel overgenomen worden door de vissticks. Het zou wel opmerkelijk zijn om een visstick te zien op de natuurkunde Olympiade of een visstick met achttien Master titels op zak: Dhr drs ir Visstick Msc. Daarnaast staat Jochen bekend om de nobelprijs winnende uitspraken ‘Weissen Bitte’ en ‘Grote bitter’. Samengevat, een hoop onsamenhangend gebrabbel, maar een hart van goud.