Nauwe overwinning van Dames 1 op hekkensluiter Achilles ’71

Na een maand rust mochten we ons weer melden in de Braken. Aangezien we vorige wedstrijd nog de nummer 1 van de competitie wisten te verslaan, zou de nummer laatste een makkie moeten zijn. De opdracht van coach Edwin was duidelijk; met minstens 30 punten verschil winnen. Maar niets bleek minder waar, het werd een zware strijd!

Peter Ackermans was weer ingevlogen om ons te coachen, en 100% winst (2/2) onder zijn gezag moest worden vastgehouden. Op de late zondagmiddag gingen we met 9 man sterk minder sterk van start. Van een 2-11 achterstand in de eerste paar minuten kwamen we bijna gelijk in het begin van het tweede kwart. Het ging daarna gelijk op, in de aanval konden we onze weg redelijk vinden tegen de zoneverdediging van de tegenstander. Onze eigen verdediging was echter niet geweldig, we lieten ze veel rondpassen en tot scorepogingen komen. Het tweede kwart werd besloten met een kleine voorsprong: 34-31. Maar ze zaten ons op de hielen…

Na de rustpauze hadden we gelukkig nog goede hoop, en het gevoel dat we deze wedstrijd toch echt moesten winnen. Hun press konden we goed doorbreken en we vonden elkaar regelmatig mooi in de aanval. Toch bleef het lange tijd spannend, mede omdat ze een aantal makkelijke scores van ons kregen en wij de rebound vaak weggaven. We kregen veel fouten tegen, waardoor de tegenstander in foutenlast kwam en wij broodnodige vrije worpen kregen, die tegen het einde goed werden benut. Na de 50-50 hebben we onze voorsprong niet meer weggegeven, en uiteindelijk werd er op het nippertje gewonnen met 58-54.

Topscorer: Marielle 14. Vrije worpen: 15/28