– MU20 sluit de seizoenshelft af in stijl!

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van deze competitiehelft op het programma uit in Deurne.

Na 341 stoplichten in Helmond en een speurtocht door alle wijken van Deurne kwamen we precies op de aanvangstijd binnen in de moderne sporthal. Onze sportieve scheidsrechter gaf ons extra tijd voor de warming-up waardoor wij enigszins klaar voor de wedstrijd konden starten.

Omdat wij met slechts 7 speelsters hebben moeten we rustig aan doen en onze krachten verdelen over de hele wedstrijd. Opdracht van coach Steven was dan ook om goede keuzes te maken en zuinig te zijn op balbezit.

We starten met Hanne, Jitske, Aniek Vos, Lynn Ralston en Fieke. Direct van de start is het duidelijk dat er 2 ploegen in het veld staan die beiden kunnen basketballen en de Fundamentals op orde hebben. Deurne verdedigd slim met een beetje afstand van ons, waardoor wij niet 1 tegen 1 niet lekker uit de verf komen en ons schot lijkt vandaag niet te vallen. Omdat onze verdediging wel prima staat sluiten we een draak van een eerste kwart af met een tussenstand van 11-5 voor de thuisploeg. Vervelend detail in het eerste kwart is dat Jitske Bos hard door haar enkel gaat en niet verder lijkt te kunnen.

Tweede kwart gaan we verder, nu met 6 speelsters. Hoewel Deurne nu weer begint met een score begint het bij ons te lopen op de break. We zijn net iets scherper op de eerste pass en onderscheppen een aantal passen en maken snel veel punten en staan zelfs voor met rust. Voornamelijk Lynn Ralston is verantwoordelijk voor de steals en 5 punten in dit kwart. Ruststand 19-22

Tijdens de rust heeft Jitske een schoen-metamorfose doorgemaakt en loopt voorzichtig mee warm. We beginnen een beetje slap aan de tweede helft en komen zelfs nog even 2 punten achter, daarna is het echter gedaan met Deurne. JRC geeft even echt gas met goed verzorgt basketbal en maakt een 16-4 run. Voornamelijk de eerder geblesseerd uitgevallen Jitske Bos weet het net goed te vinden met 8 punten dit kwart. We sluiten dit kwart dan ook af met 31-40.

Ondanks de 9 punten voorsprong zijn we er nog niet. We zullen nog 1 kwart echt door moeten pakken om ook uit bij de nummer 2 de winst mee te nemen. Dit is echter niet tegen dovemansoren gezegd.
We beginnen met 2 snelle scores en zetten tegenover iedere zwaarbevochte score van Deurne een makkelijke score weg. Na een time-out van Deurne gaan zij zone staan en hopen zo onze dynamische manier van aanvallen te stoppen.. helaasss… Jitske was nog niet helemaal klaar met scoren. Direct gooit zij er 2 driepunters in gevolgd door een break van Lynn en een midrange schot van Aniek. Deurne weet niet meer te scoren en de tijd loopt langzaam af. 3…2…1… BUZZERBEATER van Hanne! Eindstand 43-67

Een draak van een wedstrijd op een belachelijk laag tempo, wel grote complimenten voor de veerkracht en het verzorgde basketbal. Dit biedt veel mogelijkheden voor de tweede seizoenshelft, die wij dan ook met vertrouwen tegemoet zien!

Topscorers: Jitstke 24 punten, Hanne 13 punten, Lynn Ralston 9 punten, Aniek Vos 7, Maureen en Fieke 6 punten en Lynn Bakker 2.