MS1 wint overtuigend van BC Eindhoven

Topscorer Jaap van Loon legt aan voor weer een score. Foto Boxtel Digitaal

Boxtel, 16 december 2018 – Voor Mannen Senioren 1 van JRC is het alweer de laatste wedstrijd van 2018, met als tegenstander BC Eindhoven. Dit is een ploeg met veel ervaren mannen die al jaren hoog in de 2e divisie meedraait. Aan de Boxtelaren de taak om de wedstrijd op hoog tempo te spelen en zo de ervaren mannen uit te putten.

Deze wedstrijd konden we geen beroep doen op Kai Elissen in verband met een blessure, wel is Willem van Loon weer fit en Jasper Verhoeven was vanuit MS2 beschikbaar om Elissen te vervangen. We starten de wedstrijd met Jaap  van Loon, Corné Linssen, Freek Clercx, Coen van der Meijden en Wouter Doppenberg.

Verzorgd
Het eerste kwart gaat gelijk op maar het spelbeeld laat een sterk JRC zien, dat makkelijk tot scoren komt met goed verzorgd basketbal. Wel kost het moeite om de grote mannen van Eindhoven af te stoppen, inside scoren zij gemakkelijk. In het tweede kwart pakt JRC door en aan de hand van Jaap van Loon, die dit kwart tekende voor 11 punten, loopt JRC uit naar een 44-37 ruststand.

Het is een fijne tussenstand, maar na rust zullen we een nog hoger tempo moeten spelen. Het laatste is wat er gebeurt! Met veel snelheid in de persoon van Freek Clercx, Carlo Schoenmakers en Floris de Jongh wordt de verdediging aangetrokken. BC Eindhoven komt niet meer tot scoren, maar een ontketende Freek Clercx vindt wel het netje. Wel blesseert hij zich bij een actie en vervangt Van Loon zijn zwager. Van Loon verdubbelt direct de run door twee driepunters naar 12-0 en De Jongh rond het af met het benutten van zijn vrije worp. BC Eindhoven is dit kwart in een zoneverdediging teruggevallen en heeft dit halverwege het derde kwart beter voor elkaar, waardoor de motor van JRC iets begint te haperen. Wel staat er dan een voorsprong van 21 punten op het bord.

Luxe
Dat is een luxe, maar met nog 10 minuten te spelen geen zekerheid op een stunt. En dat blijkt. JRC houdt moeite met scoren, door een fysieke zone van BC Eindhoven. De 21 punten voorsprong wordt langzaam minder, omdat de gasten tegen een goed percentage af weten te ronden van midrange en JRC niet meer scoort uit zijn acties. Wel blijft de thuisploeg bij door het benutten van vrije worpen, dit is iets waar we voorgaande wedstrijden niet altijd constant in waren. Met een stand rond de 10 punten probeert BC Eindhoven met geforceerde fouten balbezit te krijgen, maar JRC is niet meer van de winst af te houden en loopt aan het einde nog uit naar 13 punten verschil: 91-78.

Scores: Jaap van Loon met 31 punten, Floris de Jongh en Coen van der Meijden 10, Freek Clercx en Wouter Doppenberg 9, Corné Linssen 8, Carlo Schoenmakers 6, Jasper Verhoeven 4, Robin Hulskes en Willem van Loon 2.

Teamprestatie
Coach Steven Besuijen na de wedstrijd. “Dit is een heel fijne afsluiter van het jaar! Veel spelers zijn vandaag tot scoren gekomen en meerdere spelers waren belangrijk. Een teamprestatie!” De winterstop komt precies op tijd om de verschillende kleine blessures te laten herstellen.

Onze volgende wedstrijd is tegen Maastricht Knights. Die hebben we in de heenwedstrijd verloren, maar toen waren we nog niet zo ver als nu. Knights heeft evenveel punten als JRC en het belooft meteen een kraker te worden in 2019. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 12 januari om 14.30 uur in De Braken.