JRC VS1 eindigt vierde na winst op Achilles

Nuenen, 10 mei 2019 – Na onze laatste wedstrijd in Vlissingen stond er nog een uitgestelde wedstrijd voor JRC Vrouwen Senioren 1 op het programma. Deze was al enkele keren verplaatst en was nu op deze vrijdagavond om 21.00 uur gepland.

Lege zaal, te klein veld, iedereen komt langzaam binnen, tegenstander nummer laatst die nog alles verloren heeft, ‘hé wat leuk lang niet gezien’; kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een slappe wedstrijd.

Het duel zelf kunnen we dan ook snel vergeten. Zij willen met hun nieuwe coach kost wat kost de eerste overwinning pakken, bij ons ontbreekt elke inspiratie. De stand blijft lang gelijk, tot de laatste paar minuten waarin we 5 punten weglopen en de wedstrijd door enkele mooie scores van Maureen toch in ons voordeel eindigt: 48-51.

Topscores Nicki 14, Maureen 8.

Alles meegemaakt

Ons motto dit seizoen was ‘Rising to the Top’. Nou, dat hebben we zeker gedaan. De eerste wedstrijd in Bakel lijkt alweer lang geleden. Iedereen was erg nerveus voor dat eerste duel in de landelijke 2e divisie. Ook de eerste keer fysiek aangepakt worden maakten we mee, agressief en beledigend publiek, net verliezen op het laatst, net winnen op het laatst, kortom een leerzaam jaar waarin iedereen individueel en wij ook als team veel geleerd hebben.

Maar het belangrijkste, er wordt met plezier gespeeld en we spelen leuk aanvallend basketbal. We krijgen complimenten voor ons spel en onze uitstraling.

Uiteindelijk hebben we van elk team in de competitie minimaal één keer gewonnen. Het doel was om beter te worden, niet perse om wedstrijden te winnen. Een gedeelde vierde plaats is dan ook een prima resultaat, waar we trots op kunnen zijn.

Vorig jaar zijn we een klasse hoger gaan spelen, dit jaar hebben we veel geleerd, nu de zomerstop en in augustus gaan we weer aan de voorbereiding op volgend seizoen beginnen. Helaas gaan we dan verder zonder Annewieke, die heeft aangegeven met pensioen te gaan en overweegt nog een kat in huis te nemen.

Ook ons publiek bedankt voor de steun! Kom ons volgend seizoen weer in De Braken bewonderen.