-JRC MU20 – Attacus MU20

Eerste grote test

Afgelopen zondag 13:00 uur stond de 4e wedstrijd op het programma voor de MU20. (red. Uit de wandelgangen is vernomen dat dit nog geen 12 uur is na een halve kroegentocht) Thuis tegen Attacus MU20-1.

Al tijdens de warming-up was duidelijk dat dit echt een wedstrijd is van gelijkwaardige tegenstanders. Beide teams hebben veel basketbalvaardigheid en zijn gemotiveerd voor de WIN.

De 10 dames uit Boxtel werden gecoached door 3 man. Bijzonderheid in de selectie was Zhielyana, zij maakte haar debuut in de selectie van het sterrenensemble.
We starten met Hanne, Jitske, Aniek V, Lynn R en Fieke. Lynn R ontvangt ook gelijk haar uitdaging van de middag. Verdedig die dame met de roze sleeve.. De wedstrijd is vanaf de start spannend. Beide teams komen moeilijk tot scoren en de afstandsschoten vallen niet. Dit maakt een lage tussenstand na het eerste kwart van 10-10.
We hervatten de wedstrijd, maar hebben nu wel de (gezonde) wedstrijdspanning van ons af gegooid. We gaan sterker naar het bord en er Fieke schiet de eerste driepunter van de dag binnen. Hoewel het spannend blijft komen wij toch iets voor, al blijft het spannend. Tussenstand bij rust 30-26.

Flinke aderlating voor het team is het uitvallen van Stephanie die, halverwege het tweede kwart, ongelukkig in botsing komt met een tegenstander en echt niet verder kan.

Ondanks deze tegenvaller gaat de wedstrijd door en zal er minimaal nog een goede helft gespeeld moeten worden om deze pot binnen te slepen. Lynn R der taak blijft overigens ongewijzigd, nummer 14, met roze sleeve is helemaal voor jou. Helaas beginnen de dames uit Veghel een stuk overtuigender aan de tweede helft en komen door 3 vrije worpen op 1 punt achterstand. TIME OUT! Een kort overleg aan de kant van JRC en we gaan er weer voor. Ingrediënten zijn Energie, Helpside en Passeline. Een goed recept, want we gaan direct los, Maureen en Hanne gooien een 3punter raak, gevolgd door veldscores van Fieke Lynn R en Hanne. Derde kwart eindigen we met een tussenstand van 51-42.

Laatste kwart, we zijn er nog niet!
De vermoeidheid slaat toe bij Attacus, dit is duidelijk te merken aan hun scorend vermogen en er vallen 2 goede speelster geblesseerd uit. De eerste 8 punten zijn voor ons en de wedstrijd is gespeeld. Eindstand: 63-54

Scores: Hanne 25, Fieke 12, Jitske 8, Lynn R 5, Aniek 4, Maureen 3 en Sammie, Stephanie en Beyza 2.