JRC Heren 2 – “de Kampioenen seizoen 2011-2012”

Als eerste proficiat met het behalen van het kampioenschap, jullie hebben er hard voor gewerkt.

Wij als meegereisde supporters hebben het ook mee mogen maken in Eindhoven.

Jeetje, wat een spanning was er bij jullie als team, maar ook bij de supporters.

Het was maar goed dat er geen zitplaatsen waren, door de spanning hadden we toch geen tijd om rustig te zitten. En dan moest ook nog gelijktijdig heren-1 op het andere veld spelen.

Dat was dus voor ons de aandacht verdelen, wat niet altijd makkelijk was.

Het ging redelijk gelijk op maar vanaf een 0-2 voorsprong bij de opening, stonden jullie wel steeds achter. Je had jullie gezichten moeten zien, niet te beschrijven. Maar na mate de wedstrijd vorderde, en de punten ook, steeg ook de spanning.

In deze spannende fase laat ook de coach zich even gaan (gelukkig was de muur stevig genoeg), het is ook moeilijk als je ziet dat je spelers in het veld het niet echt makkelijk hebben, en dat het scorend steeds opnieuw mis lijkt te gaan. Nee, het wilde niet altijd lukken, de tegenstander had ook wel in de gaten dat jullie zeker wilde winnen, maar als het scoren niet lukt en Tantalus zelfs de voorsprong tot 11 punten vergroot zo halverwege het 3e kwart. Maar ja, als dan de meegekomen dames even hun yell laten horen keert de wedstrijd langzaam naar een voordeel voor JRC. Aan het begin van het 4e kwart is de achterstand verkleind tot nog maar één punt.

Ook wij aan de kant zagen dat de tegenstander het jullie soms wel erg moeilijk maakte, petje af voor de scheidsrechters, in onze ogen deden zij het toch wel goed. Al met al toch een sportieve wedstrijd, zonder blessures maar wel met een titel, en daar ging het uit eindelijk om.

En dan de laatste minuut, de voorsprong is er wel, maar minimaal en dan overtreding Tantalus, nog 15 seconden en twee vrije worpen.

Weer een tegenaanval die strand door een overtreding van de tegenstander nog 13 seconden….

En weer een overtreding nog 11 seconden…………………

Bij jullie duurde die bijna 5 minuten, en dat is wel erg lang voor ons hoor!

Ook nog even een time-out dus weer wachten tot de klok eindelijk de eindtijd aan geeft.

Dan nog eens een overtreding met twee vrije worpen voor JRC, maar dan is er nog maar 1 seconde te spelen en is de marge naar 5 punten gebracht, de winst is dan binnen, wachten op het eindsignaal.

Dan eindelijk juichen en ontladen aan beide kanten.

Bier en champagne vloeien rijkelijk, en als klap op de vuurpijl een echt kampioensshirt.