JRC Heren 1 wint belangrijke wedstrijd van OBC Oss

Boxtel – Dit jaar strijden de mannen uit Boxtel tegen degradatie en deed hierin vorige week al goede zaken tegen TSBV Pendragon. Deze winst zou voor niets zijn als er deze week verloren zou worden tegen OBC Oss, die op dit moment laatste staat. De belangen zijn dus groot.

Coaches Besuijen en Clercx konden voor deze wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerden Viktor van Lokven en Remy van de Snepscheut, verder was iedereen fit en aanwezig.
Voorafgaand aan de wedstrijd staan beide teams stil bij het overleiden van NBA legende Kobe Bryant. De inspirerende basketballer is afgelopen week overleden in een helikopter crash. Beide teams stonden gemengd in een grote cirkel en stonden 24 seconden (24 was het rugnummer van Kobe Bryant) stil bij het tragische ongeluk, waarbij ook de dochter van Kobe Bryant is overleden.

De wedstrijd start voor JRC uitstekend! Oss start in een kleine zone die door JRC wordt ontmanteld door goede schoten en sterke inside acties. Verdedigend zet JRC veel druk, waardoor OBC Oss niet tot goede opties komt. Na 8 minuten speeltijd staat JRC met 21-2 voor! De laatste 2 minuten van het kwart weten de bezoekers het netje wel te vinden, maar ze kunnen niet voorkomen dat het kwart gewonnen wordt met 26-12 door JRC.

Het 2e kwart wordt begonnen met een potje driepunters schieten. Zowel JRC Boxtel als OBC schieten snel 2 driepunters binnen waarna het scoreverloop gelijk op gaat. Door de actieve verdediging van JRC Boxtel komt de thuisploeg wel in de foutenlast en moet het flink door-roteren om niet in de problemen te komen in de 2e helft. Ruststand 51-31.
De luxe van een 20 punten voorsprong is een fijne, maar nog niet genoeg om de winst naar je toe te trekken, het is dan ook belangrijk om de ruime voorsprong te handhaven om zo een duidelijk statement te maken voor de resterende wedstrijden in deze competitie.

Het derde kwart begint echter dramatisch, waarbij JRC 3 driepunters te verwerken krijgt, zonder hier een score tegenover te zetten. JRC vlucht een time-out in om het ritme van OBC Oss te breken en elkaar aan te spreken op het slappe begin. De time-out was waardevol! JRC recht zijn rug en herstelt de voorsprong. Het kwart wordt weliswaar verloren, maar de schade is beperkt gebleven tot 2 punten.

Het vierde kwart kan nu administratief worden afgedaan. Beide teams gooien de ballen nog binnen, maar het verschil wordt nauwelijks groter of kleiner. JRC wint deze belangrijke wedstrijd met 84-66 en neemt daarmee definitief afstand van de hekkensluiter OBC Oss.

Topscorer: Jaap van Loon met 21 punten en Freek Clercx met 17 punten

Coach Besuijen: “Het is een hele waardevolle overwinning, omdat wij hiermee aansluiting vinden met de teams boven ons. Wij moeten nog minimaal 1 plekje stijgen om veilig te zijn voor handhaving in de 2e divisie.”