JRC heren 1 verliest ook 2e wedstrijd in de 2e divisie landelijk

Na de ruime nederlaag vorige week tegen BC Vlissingen wilden de basketballers van JRC Boxtel zich revancheren tegen de studenten van Maastricht Knights. Vorig jaar was dit de openingswedstrijd van het seizoen, toen werd er ruim verloren met 27 punten verschil. JRC wist dan ook dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.

JRC start goed aan de wedstijd. Voornamelijk verdedigend staat het team sterk en Knights moet hard werken om hun kansen te creëren. Ook de rebound is keurig verzorgd door JRC, waar Knights nauwelijks 2e kansen krijgt. Aanvallend zijn het de forwards en guards van JRC die de kansen afmaken. Stand na het eerste kwart is 8-16.

Tevreden kunnen we nog niet zijn. Het we komen tot scoren, maar nog niet via de spelletjes die wij graag spelen. Het tweede kwart start erg goed! Corné Linssen gooit zijn 2e driepunter binnen en Jaap van Loon, Freek Clercx en Robin Hulskes komen tot scoren van dichtbij. Hierna komen we in een dip, wij komen niet meer tot scoren, waar bij Maastricht Knights meer lijkt te vallen. De voorsprong blijft staan, maar is erg geslonken naar 3 punten, 22-25.

Het derde kwart start nog goed met een score van Jaap van Loon, maar daarna stopt de motor van JRC en lijkt alles te vallen bij de Maastrichtse ploeg. De voorsprong van de Boxtelse mannen slinkt snel en we sluiten het kwart af met een achterstand van 13 punten.

Het vierde kwart wordt een inhaalrace. Aan de hand van Kai Elissen, die al vroeg in de wedstrijd in foutenlast kwam en daarom het derde kwart niet kon spelen, kwam JRC terug in de wedstrijd. Ook Jasper Verhoeven en Robin Hulskes dragen met hun scores bij aan de inhaalrace. Een flinke aderlating voor JRC is het uitvallen van Corné Linssen, met een enkelblessure, hij was op dat moment al goed voor 10 punten.
Desondanks wordt het spannend en met nog 30 seconden heeft Knights balbezit en staan ze 3 punten voor. We hebben een stop nodig en daarna moeten we voor een driepunter gaan. Er wordt hard gewerkt, maar in de buzzer van de schotklok scoort Knights, waardoor het gat 5 punten wordt. Na een time-out wordt Jaap vrij gespeelt, maar weet de verre driepunter niet te finishen, waardoor het gat te groot is voor de overgebleven 5 seconden.

JRC verliest uiteindelijk met 6 punten verschil. 66-60. Topscorers Jaap van Loon 15 punten, Corné Linssen 10 en Kai Elissen 9.

Coach Steven Besuijen: “Deze wedstrijd was een groot verschil met vorige week, waar wij nu 2,5 kwart goed hebben gespeeld, maar in het 1,5 kwart waar we niet goed waren, zakten we door de ondergrens. Dit kost ons uiteindelijk de wedstrijd. Toch hebben we ook goede momenten gezien, waar we op door kunnen werken.”

Volgende week spelen we thuis tegen TSBV Pendragon om 14:30 uur in de Braken.