– JRC Heren 1 verliest in rommelige wedstrijd van rivaal

BOXTEL, 5 maart – Zondag heeft JRC Heren 1 in De Braken verloren van de rivaal uit Den Dungen, Den Dungk: 50-61.

Na drie weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, onder meer vanwege de carnavalsweek, was deze wedstrijd weer een goede binnenkomer. JRC startte met een complete selectie aan het duel. Het eerste gedeelte van het eerste kwart was eenrichtingsverkeer. Den Dungk domineerde in alle aspecten van de wedstrijd en kreeg veel open schoten, die het ook maakte. JRC werd daarbij van het scoren afgehouden. Meteen kregen de Boxtelaren een deja vu, want enkele weken terug gebeurde exact hetzelfde tegen Octopus Vught. Pas na zes minuten wist JRC door middel van Ian Rooth de eerste punten binnen te gooien. Door de verdediging aan te scherpen, kon JRC weer inlopen op Den Dungk. Daardoor was de stand van het eerste kwart 12 tegen 16 in het voordeel van de gasten.

De thuisploeg wist in het tweede kwart zeven minuten vol te houden waar ze het eerste kwart mee was geëindigd. Daarna leek het alsof er door JRC paniekbasketball werd gespeeld. Veel turnovers en geforceerde schoten waren tekenend voor het spel van het team. Daardoor kon Den Dungk uitlopen naar 26 – 38. In het derde kwart zette deze trend zich door, maar dan wel van beide kanten. De wedstrijd leek min of meer stil te vallen en het verschil werd niet groter of kleiner. Veel turnovers en slordig spel, aanvallend gezien. Beide teams waren daarentegen defensief wel van de partij, gezien het lage aantal scores in dat kwart.

In het vierde kwart leek JRC op een gegeven moment terug te komen. Met een kleine run wisten de Boxtelaren het verschil even terug te brengen naar vijf punten. JRC kon op dat moment echter niet doordrukken. Den Dungk zette een tandje erbij en bracht daarmee het verschil weer terug naar negen punten. JRC deed nog een paar pogingen, maar dit waren niet meer dan stuiptrekkingen. Eindstand was 51 – 60. JRC verloor van rivaal Den Dungk in een zeer rommelige wedstrijd, van beide kanten, waarbij het goed te merken was dat het in de voorgaande week carnaval was geweest.

Zaterdag 11 maart spelen de Boxtelaren een uitwedstrijd in Bladel.