– JRC Heren 1 boekt belangrijke winst op Tantalus

BOXTEL – Zaterdag 28 januari stond voor JRC Boxtel Heren 1 in het teken van het duel tegen Tantalus Heren 1 uit Eindhoven. Voor de Boxtelaren was dit de eerste wedstrijd van het seizoen dat zij konden beschikken over een complete selectie. Jaap van Loon lijkt weer definitief terug te zijn van zijn langdurige blessure en Jur van Bussel heeft zich ook weer aangesloten bij de groep, na een studie in het buitenland. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Tantalus op de derde plek van de ranglijst en JRC op zevende plaats. Voor JRC zou dit dus een belangrijke, maar moeilijke wedstrijd worden.

De gastheren gingen flitsend van start in De Braken. Aan de hand van de gebroeders Van Loon kwam JRC goed uit de startblokken. Zo scoorde Teun van Loon zeven punten en wist Jaap van Loon direct na zijn blessure weer zijn stempel te drukken. Ook hij scoorde in het eerste kwart zeven punten. Daarnaast verdedigden de mannen uit Boxtel uitstekend. Tantalus wist is het eerste kwart dan ook maar zeven punten te scoren: 20-7.

In de tweede periode zakte JRC wat in. Aanvallend liet de thuisploeg het afweten. JRC wist de ring niet te vinden en daarbij kwam dat het onnodige turnovers maakte. Daar maakte Tantalus dankbaar gebruik van. De Eindhovenaren wisten de fouten van JRC goed uit te buiten en daardoor in te lopen. Dat was dan ook terug te zien in de ruststand 29-22 in het voordeel van JRC; een lage score waarbij het verschil voor de gasten te overbruggen leek.

Na de thee kwam Tantalus goed uit de startblokken, in tegenstelling tot JRC. Coach Miquel Oliviera had hiervoor tijdens de rust nog gewaarschuwd. Hij maande zijn mannen alert te zijn op het feit dat Tantalus weleens een tandje bij zou kunnen schakelen. Dat gebeurde ook en JRC wist dit niet goed te pareren. Daardoor kon Tantalus nog verder op JRC inlopen en zelfs op voorsprong te komen. De tussenstand na het derde kwart was 38-39.

Het begin van het laatste kwart ging voor beide ploegen gelijk op. Niemand wist een doorbraak te forceren. tot ongeveer vijf minuten voor het einde. Wederom trokken de gebroeders Van Loon de kar. Jaap en Teun van Loon waarin in aanvallend opzicht enorm belangrijk voor JRC met belangrijke scores op doorslaggevende momenten. Daardoor kon JRC de wedstrijd verder uitspelen en de winst binnen slepen. De eindstand in De Braken was 64-52.

De overwinning van JRC op Tantalus is een belangrijke, op een directe concurrent. Door de winst komt de Boxtelse ploeg op de vijfde plek op de ranglijst te staan. JRC komt nu direct in de buurt van de eerste vier teams en kan zeker een gooi doen naar die top vier. Zaterdag 4 februari staat de derby tegen EVBV Octopus op het programma, om 21.00 uur in de Vughtse Martinihal. Octopus staat tweede, dus wederom een belangrijke wedstrijd voor JRC.