JRC Boxtel VSE 1 weet koploper Tantalus VSE 1 te verslaan

Zondag 10 november was het dan zo ver. Onze eerste wedstrijd tegen de koploper uit Eindhoven. Een wedstrijd tegen oud-teamgenoot, Hanne.  Omdat Edwin en Felix in het buitenland zaten hadden we de hulp ingeschakeld van Peter Ackermans, die de vorige keer voor een spektakel in het verre Vlissingen zorgde.

We hadden er dan ook de volste vertrouwen in dat dit onze wedstrijd zou worden. Niet alleen omdat Hanne in het groen speelde maar ook omdat we al wat nederlagen op ons naam hebben staan waren we vandaag gebrand om te winnen. De week ervoor hadden we in een rommelmarkt wedstrijd dik verloren van de kampioen van vorig jaar, Bumpers. Van aankomst in de Braken , met een enorme hoeveelheid auto’s en een nog grotere hoeveelheid rommel, tot einde van de wedstrijd liep het daar niet.  Tantalus werd een ander verhaal…
Voordat we aan de wedstrijd beginnen legt Peter ons uit dat omdat zij eerste staan wij niks te verliezen hebben, een voordeel voor ons dus: we kunnen alleen maar winnen. We beginnen dan ook scherp aan de wedstrijd en de eerste score komt vanuit onze kant.  We spelen heel de wedstrijd een full-court man tot man press. Soms laten we wat gaatjes vallen en prikt tantalus daar zo doorheen. Hierdoor gaan we rusten met een achterstand van 4 puntjes.

Na de rust hebben we afgesproken dat we goed onze hand in de pass line moeten houden en druk op onze man moeten uitoefenen. Dit heeft vooral in de eerste paar minuten een groot effect. Zelfs de zone verdediging die door tantalus tijdelijk wordt neergezet zorgt niet voor onrust aan onze kant. We komen dan ook terug en zorgen voor gelijk spel. Erop en erover vanaf nu!

Door 4 vrije worpen aan onze kant komen we uiteindelijk met 3 punten voor te staan. Dit zorgt voor een gigantische onrust bij tantalus wat in ons voordeel is. Omdat tantalus in het bezit is van een aantal goede schutters is met 3 punten de wedstrijd helaas nog niet gewonnen. In de time-out spreken we af dat we dicht op ons man verdedigen en alle screens switchen. Het zal ons niet overkomen dat we dit nu nog weg gaan geven. In de slotfase krijgen we nog 4 vrije worpen waarvan we er 1 ingooien. Duidelijk was dat we even bezweken onder de druk, maar 4 punten voor, dat betekent WINST! Een wedstrijd waar we als team trots op mogen zijn en waar iedereen een steentje in heeft bijgedragen! (Waaronder het Peter Ackermans effect!!!!)

Scores: Nicki 16, Marielle 14, Kim 12 Vrije worpen: 19/28

Meer foto’s op Boxteldigitaal.nl