JRC Boxtel heren 1 wint opnieuw!

Oss – Zaterdag 5 oktober speelt het eerste heren team van JRC Boxtel hun uitwedstrijd tegen OBC Oss. Vorig jaar werd in deze uitwedstrijd verloren, maar het grote verschil is dat JRC nu compleet is, dat was vorig jaar zeker niet het geval.

De warming-up verloopt rommelig, dit kan volledig op het conto van het thuisspelende team. Zij komen slechts 6 minuten voor aanvang van de wedstrijd het veld op en beginnen dan te rommelen met de tablet. Waar iedereen weet dat computerfouten doorgaans tussen de rugleuning en het beeldscherm zitten krijgt de coach van het thuisspelende team het voor elkaar om 10 minuten te rekken, zodat ook Oss een volledige warming up heeft.

Niet alleen de Boxtelse mannen stoorden zich aan de voorbereiding van OBC Oss, ook de scheidsrechters waren zichtbaar geïrriteerd. Toen de wedstrijd eenmaal begon konden de spelers van Oss zich ook niets permitteren, binnen no-time stonden zij op 3 persoonlijke fouten en kon Jaap Van Loon de eerste punten binnen gooien. OBC blijft in het eerste kwart redelijk bij, maar aan het einde van het kwart is het Robin Hulskes die met goede loopacties het verschil maakt. Dit kwart komen er van Boxtelse kant 6 spelers tot scoren, wat ook direct laat zien dat het teamspel grote stappen heeft gemaakt. 12-18 is de stand na het eerste kwart.

In het tweede kwart wordt er goed verdedigd, het zijn de circusballen van Oss die doel treffen en ze enigszins in het spoor houden van JRC. Het zijn de driepunters van Jaap van Loon en Corné Linssen die de basis leggen voor de ruststand met 39-31.

Traditioneel is het 3e kwart van JRC het slechtste kwart. Het is dus zaak om hier geen onnodige averij op te lopen. Helaas is het Oss, wat het beste uit de kleedkamer komt. Waar in eerste instantie Coen van der Meijden en Robin Hulskes de voorsprong nog uitbouwen, zijn het daarna de schutters van OBC die de Ossenaren terugbrengen tot een verschil van 3 punten. Daarna doet JRC weer iets terug vanaf de vrijeworplijn en het einde van het kwart is voor Corné Linssen die met 6 punten op rij het gat terug zet op 7 punten.

Het vierde en beslissende kwart is een erg goed kwart voor JRC. Iedereen die het veld in komt levert een goede bijdrage en het gat is halverwege 13 punten. Oss probeert nog wel iets te forceren, maar JRC heeft continu een antwoord en wint de wedstrijd uiteindelijk met 57-69. Tegenvaller is het uitvallen van Jaap van Loon die zijn enkel verzwikte. Het is even afwachten hoe die blessure zal ontwikkelen.

Topscores: Jaap van Loon 18 punten, Corné Linssen 12 en Coen van der Meijden 9.