– JRC Boxtel Heren 1 kent goede seizoensstart

BARNEVELD, 16 september 2017 – JRC Boxtel Heren 1 heeft afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de Tweede Divisie gewonnen van Tower Jumpers. In Barneveld werd het 70-83.
Daar waar JRC vorig  seizoen in de laatste speelronde hard onderuitging, heeft het zich deze keer gerevancheerd. JRC kende met het oog op dit seizoen niet veel personele wijzigingen. Alleen Felix Stegeman heeft het team verlaten. Robin Hulskes komt over uit het tweede team en neemt zijn plaats in. Deze wedstrijd ontbrak hij echter nog. Daarnaast kan JRC dit seizoen vanaf het begin een beroep doen op Jur van Bussel.
Direct was te merken dat weinig wisselingen in de selectie hun vruchten afwerpen. Meteen vanaf de start van de wedstrijd zette JRC de toon. Waar het in de wedstrijd vorig seizoen tegen Tower Jumpers ontbrak aan intensiteit en hard verdedigen, was dat deze wedstrijd het tegenovergestelde.
JRC zette vanaf het begin de wedstrijd naar zijn hand. Na het eerste kwart was de tussenstand nog 16-19 in het voordeel van JRC. In het tweede kwart ging JRC op dezelfde voet verder. De Boxtelaren moesten het fysiek aanvallende spel van Tower Jumpers weten te pareren. Dit deed JRC prima door zelf ook fysiek te verdedigen. Daardoor kon JRC de voorsprong met de rust uitbreiden naar 30-39.
Na de rust schoot Tower Jumpers uit de startblokken. Zij plaatsen direct een 6-0 run waardoor het verschil nog maar drie punten was. Even daarna wisten de Barnevelders de stand zelfs nog gelijk te trekken naar 47-47. Te merken was echter dat JRC voelde dat het de wedstrijd in handen had. De gasten brachten heroverden de voorsprong aan het einde van het derde kwart: 56-60.
In het vierde kwart deed JRC een tandje erbij. Dit was ook direct te merken. Aan de hand van Teun van Loon werd de wedstrijd in het slot gegooid. Van Loon scoorde alleen al 11 punten (!) in het vierde kwart. Daarmee had hij een enorm belangrijk aandeel in de wedstrijd. JRC won het eerste duel van het seizoen tegen een geduchte, directe concurrent. Met de overwinning op Tower Jumpers heeft JRC ook direct een belangrijke overwinning te pakken. Eindstand: 70-83.