Het geheim is zelfvertrouwen!

De 2e wedstrijd gingen we met veel vertrouwen in na de grote overwinning in Veghel de week ervoor.
De coaches nog wat zenuwachtig, de spelers hadden er vooral zin in.
Tijme had voor de wedstrijd de statistieken goed bestudeerd (Iets met appels en bomen ☺️) Volgens de uitslagen moesten we vooral de torenhoge nr 92 goed in de gaten houden. Maar het bleek nr 77 te zijn die het verschil kon maken bij de Wildcats uit Nijmegen. Hij zorgde voor een 0-6 voorsprong voor de uitploeg.

De 2e periode konden wij gelukkig een zelfde run maken en stond het ineens weer 8-6. Vanaf dat moment zaten we lekker in de wedstrijd. Een wedstrijd die tot het eind spannend bleek te blijven.

De belangrijkste taak van de wedstrijd was heel hard en als team blijven werken in de verdediging. Deze opdracht werd fantastisch uitgevoerd. De Wildcats hadden veel moeite om tot de ring te komen. Wij daarentegen hadden mooie steals en rebounds waarna we uit konden breken richting aanval.
Lieneke checkte nog even of de bal wel echt in de juiste ring was gegaan na haar prachtige steal op het middenveld, om daarna weer 5 man te gaan verdedigen.
Mooi om te zien hoe geregeld elke speler werd benut om tot een score te komen.

De rust gingen we in met 17-15.
We kwamen even bij elkaar. De coach vroeg: wat moeten we in de 2e helft zeker niet vergeten? Ze kwamen met ‘verdedigen’, ‘scherp blijven’, maar het mooiste antwoord kwam toch wel van Luuk. ,,We moeten zelfvertrouwen hebben”!
Met deze mooie boodschap zijn we, nadat ook de tablet weer deed wat we wilde, de 2e helft in gegaan. We verslapte geen moment, bleven positief en werkte met en voor elkaar.
Luuk maakte zijn eigen woorden waar door er zelfverzekerd een mooi schotje in te gooien.

In de laatste periode kroop de tegenstander nog een heel klein beetje dichterbij maar de winst gaven we niet meer weg. En zo was de 2e overwinning een feit. Eindstand 32-24.

Heerlijk om al die blije gezichten te zien. Zowel op het veld, als in het publiek. Wederom 2 trotste coaches. Want die groei in zelfvertrouwen, hebben we in deze wedstrijd zeker weer gezien.