Heren 1 eindigt slechte reeks en wint van Pendragon!

JRC Heren 1 speelt, na een slechte reeks van 6 verliespartijen, in de onderste regio van de Landelijke 2e divisie. Voor behoud is het noodzakelijk om dit tij te keren en minimaal winst te pakken op de teams vlak boven JRC. Vrijdagavond tegen Pendragon was zo’n wedstrijd en JRC Boxtel liet zich van zijn beste kant zien.

Tilburg – Met een zo goed als compleet heren 1 treedt JRC Boxtel tegen het 2e team van studentenvereniging TSBV Pendragon, alleen Victor van Lokven is geblesseerd en afwezig. De studenten staan 2 plekken boven JRC met 2 winstpartijen meer. Wel wist JRC thuis in Boxtel te winnen, nu is winst een noodzaak!
De start is rommelig, Pendragon staat in een kleine zoneverdediging en JRC moet even zoeken naar een passende oplossing, waar Pendragon 2x de bal door het netje frommelt. Aan de hand van aanvoerder en vedette Coen van der Meijden (goed voor 8 punten in het eerste kwart) komt JRC in de wedstrijd en pakt het terecht de leiding met 15-20.

Het tweede kwart begint JRC goed te draaien, maar liefst 7 van de 10 spelers weten dit kwart tot scoren te komen, maar is het de verdediging die teveel toe laat. Voornamelijk in de rebound weet Pendragon veel te profiteren en lopen in. Tussenstand bij rust 37-38.

Positief is dat JRC bijna 40 punten scoort in 1 helft, dit is veel meer dan het gemiddelde van dit seizoen en hieruit moeten we zelfvertrouwen tanken. Verdedigend moet het niveau omhoog om de wedstrijd binnen te slepen.

Met veel zelfvertrouwen start JRC de 2e helft en doormiddel van goed teamspel loopt de Boxtelse formatie direct uit naar een 10 punten verschil. Verdedigend wordt nu regelmatig over het hele veld veel druk gezet en dit levert veel op. Als er een opstootje op het veld ontstaat speelt ook de ervaring mee en heeft JRC naast een voorsprong ook het momentum gewonnen. De scores gaan hierna wat heen en weer, maar een ontketende Willem van Loon verzorgt een 17 punten voorsprong bij het einde van het 3e kwart.

De wedstrijd is echter nog niet gespeeld en er mag geen sprake zijn van verslapping. Met dit gegeven gaat JRC aan de slag in het 4e kwart en speelt de wedstrijd goed uit. De eerste overwinning in 2020 is een feit en ook een hele belangrijke!

Topscorers Jaap van Loon met 27 punten en Willem van Loon met 15.

“Dit was een enorm belangrijke wedstrijd, omdat we 2 punten inlopen op een directe concurrent. Hiermee sluiten we aan bij de teams boven ons en dat geeft vertrouwen. Er komen nog hele belangrijke wedstrijden aan, startende met de thuiswedstrijd vrijdag 31 januari tegen hekkensluiter OBC Oss.”