– Heren 1 verliest thuis van Tower Jumpers

img_179816 december 2016 – Helaas heeft JRC Heren 1 de winning-streak van de afgelopen weken niet door kunnen trekken tegen Tower Jumpers uit Barneveld. Er werd in eigen hal verloren met 81-97 van een erg goed spelende tegenstander, die maar liefst 17 driepunters scoorde deze wedstrijd (goed voor 51 punten!).

JRC kon deze wedstrijd helaas niet beschikken over de geblesseerde David de Gilles, Jaap van Loon en de op wereldreis vertrokken Ian Rooth. Daarentegen kon coach Miquel Oliviera wel beschikken over vedette Coen van der Meyden en bankspeler Erwin Reijnaerts. De afgelopen weken had JRC goede winsten geboekt op Oss, Wageningen en Bemmel. Deze lijn wilde de ploeg doortrekken.

Het eerste kwart ging flitsend van start, beide ploegen kwamen gemakkelijk tot scoren. Bij Tower Jumpers was dit voornamelijk de speler met nummer 10, goed voor 10 punten in dit kwart waaronder twee onorthodoxe (set shot) driepunters. Later in de wedstrijd werd deze speler goed afgestopt en scoorde hij nog maar 3 punten. JRC speelde dit kwart erg sterk, de vrije man werd veelvuldig gevonden door guards Floris de Jongh en Freek Clercx. Teun van Loon scoorde namens JRC 17 van zijn 29 punten en de thuisploeg sloot deze periode winnend af met 27-23.

In het tweede kwart pakten Kai Elisssen (totaal 13 punten) en Coen de scores op voor JRC en maakten de eerste 12 punten. Helaas wisten de bezoekers een tandje bij te schakelen. Zij maakten zeven driepunters deze periode en liepen uit naar een 37-46 voorsprong. JRC wist nog iets terug te doen met twee zuivere driepunters van Freek en Teun, maar er was een klein gat geslagen door de bezoekers: de ruststand was 49-55.

In de rust besprak coach Oliviera dat de wedstrijd nog lang niet verloren was. Wel moest er op momenten beter verdedigd worden en meer druk gezet worden op de schutters van de tegenstander.

In het derde kwart bleven die echter vrij staan, met name de speler met nummer 5 scoorde gemakkelijk en veel (totaal 25 punten, 6 driepunters). JRC wist nog enkele goede scores te pakken onder leiding van Felix Stegeman (totaal 13 punten), maar telkens pareerden de bezoekers dit met scores aan de andere zijde. Het verschil liep op naar 16 punten aan het eind van dit kwart. In de rustperiode tussen kwart drie en vier besloot JRC nogmaals alles te geven en probeerde het zich terug te knokken in de wedstrijd. Het verschil liep terug tot 12 punten en de winst leek weer binnen handbereik. Helaas werd er vervolgens dom balverlies geleden. De ploeg uit Barneveld scoorde hieruit 2 punten en knalde er vervolgens ook nog een driepunter in. Dit gat kwam JRC niet meer te boven en de wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 81-97.

Met vlagen werd er hartstikke goed gespeeld door JRC, wat ook resulteerde in vier mensen in de ‘dubbele’ cijfers. Daarentegen werd er niet scherp genoeg verdedigd en was de tegenstander simpelweg te goed afgelopen vrijdag.

Er volgt nu een aantal weken van welverdiende rust. In januari 2017 start de tweede helft van het seizoen en zullen er meer winstpartijen gepakt moeten worden. De kwaliteit is hiervoor zeker aanwezig in de spelersgroep!

Topscores JRC: Teun van Loon 29 punten, Kai Elissen en Felix Stegeman 13 punten, Freek Clercx (schutter op de foto) 10 punten.