Heren 1 maakt het spannend in Zeeland

Vlissingen – Het eerste heren team van de basketballers van JRC Boxtel zijn van start in 2020. De eerste wedstrijd is een verre uit wedstrijd in het Zeeuwse Vlissingen. Helaas kan er deze week nog geen beroep worden gedaan op Robbin Snoeren en ook Remy van de Snepscheut is niet van de partij, met 9 fitte spelers en coach Steven Besuijen vertrekken we met een spelersbus en 1 personenauto naar Vlissingen.

Omdat we spelen tegen de koploper die met veel machtsvertoon eerste staat, wisten we dat het een zware wedstrijd zou worden en hadden we als doel om ons eigen spel te spelen. Maar dan ben je er nog niet. Sterker nog.. we zijn er nog lang niet. Na 20 minuten onderweg komen er verontrustende beelden binnen in de groepsapp. De spelersbus staat stil.
Gelukkig is de bus niet zomaar af te stoppen en krijgen de mannen het gevaarte weer aan de praat. Dit ritueel herhaald zich 3x. Het is dan ook even spannend of we de wedstrijd gaan halen.. maar uiteindelijk staan de mannen in Vlissingen.

JRC start na een matige en vluchtige warming-up aan de wedstrijd met Jaap van Loon, Freek Clercx, Robin Hulskes, Kai Elissen en Jasper Verhoeven. Vlissingen geeft direct veel druk op de bal, maar kunnen niet voorkomen dat het Jaap van Loon is die zijn eerste 2 punten binnen gooit. De gastheren laten direct zien wat ze kunnen en scoren 2x, maar JRC blijft bij en pakt zelfs brutaal de leiding in de wedstrijd op 8-10, door het zuivere finishen van Freek Clercx en Jaap Van Loon.

Na de time-out geeft Vlissingen gas en heeft JRC het direct moeilijk en loopt de Zeeuwse Basketbal combinatie uit tot 55-20 bij rust.
In de 2e helft heeft JRC nog wat opstart problemen, maar aan de hand van Freek Clercx komt het Boxtelse vlaggenteam toch nog in de wedstrijd. Al wordt het nooit meer spannend.
Eindstand 104-47

Topscorer: Freek Clercx met 17 punten.

“Het was vooraf al wel duidelijk dat zij een beter team hadden en het doel om ons eigen spel te spelen is met vlagen goed gelukt. Komende 2 maanden spelen we belangrijke wedstrijden tegen teams die voor dezelfde plaatsen strijden. De slechte reeks moet beëindigd worden.”
De terugweg is overigens helemaal goed gegaan. De verhuurder van de bus heeft een Opel Astra uit 1950 gebracht en die heeft de mannen veilig en wel in Boxtel gebracht.

Foto’s van Theo Theune (BC Vlissingen) Meer Foto’s