Heren 1 toont veerkracht, maar kan de punten niet in Boxtel houden

Boxtel – De selectie van JRC Boxtel heren 1 is zo goed als compleet, alleen vaste bankspeler Victor van Lokven moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Vorig weekend verloor JRC na een flinke achterstand in de eerste helft nipt van BC Vido, nu was het dan ook noodzaak het niet zo ver te laten komen tegen The Black Eagles uit Rosmalen. Black Eagles was het seizoen slecht begonnen, maar hebben onlangs een goede reeks wedstrijden neer gezet, van onderschatting mag dan ook geen sprake zijn.

JRC start met Robbin Snoeren, Freek Clercx, Jaap van Loon, Jasper Verhoeven en Kai Elissen in de basis. Omdat vorige week een zone verdediging heel goed uitpakte tegen Vido besloot coach Besuijen om nu te starten met een zone verdediging. Doordat ook Black Eagles zone speelt is de beginfase van beide teams even rommelig en zoekend naar vaste patronen. Black Eagles heeft hier net iets eerder een antwoord op en daarom kijkt JRC na het eerste kwart tegen een 7-16 achterstand aan.

Het tweede kwart komt JRC beter in de wedstijd en weet het door sterk spel onderin van Kai Elissen, Coen van der Meijden en Jasper Verhoeven makkelijker tot scoren te komen. Het is Black Eagles wat vooral van afstand raak schiet, waar JRC kan leunen op Jaap van Loon die met 9 punten dit kwart een belangrijk aandeel pakt in de scores. Ruststand 33-42

In de tweede helft veranderd JRC van een zone verdediging naar een men-to-men verdediging. In eerste instantie loopt Black Eagles nog uit, maar een sterk verdedigend JRC vecht zich terug in de wedstrijd en eindigt het kwart met een 50-55 tussenstand. Een flinke aderlating is wel het uitvallen van sterkhouder Robbin Snoeren die na een duwfout op een voet land en daarbij zijn enkel verzwikt.

Het vierde en beslissende kwart schiet JRC uit de startblokken met een driepunter van Jaap van Loon, waarna de scores gelijk op gaan. Op 61-63 krijgt Coen van der Meijden de bal op de driepunt lijn en moet onder druk van de schotklok aanleggen en raakt, waardoor JRC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komt, 64-63 met nog 3,5 minuut te spelen. Na deze score wordt aan beide kanten voorzichter gespeelt en worden er veel persoonlijke fouten gemaakt. Het verschil moet dan ook komen vanaf de vrijeworplijn en hier toont Black Eagles zich vandaag sterker dan JRC. Eindstand 65-71 in het voordeel van de bezoekers.

Topscorer: Jaap van Loon met 18 punten.

“Vandaag hebben we net als vorige week veerkracht getoond, maar zie je dat het terug vechten in een wedstrijd veel energie kost. Die energie kom je vervolgens te kort in de slotfase. Dit was vorige week tegen Vido het geval en deze week tegen Black Eagles. Het is zuur, maar er is voldoende om op door te werken. Komende zondag spelen we een verre uitwedstrijd tegen BC Kimbria, die net als JRC erg wisselende uitslagen laten zien.” Aldus coach Besuijen na de wedstrijd.