Heren 1 in eigen hal onderuit tegen Vido

Boxtel – Dit seizoen is een zwaar seizoen voor de basketballers van JRC Boxtel, uitkomend in de 2e divisie. Op dit moment heeft JRC slechts 5 van de 18 wedstrijden gewonnen en staat het op een na laatste.

De tegenstander van afgelopen zondag is dit jaar een debutant in de klasse en staat verrassend 5e. Bij Vido speelt een jongen die erg bepalend is met zijn grote postuur en sterk afrondingspercentage is hij het te stoppen gevaar.

Hoewel de stand anders aandoet speelt JRC niet onaardig en kan het in de meeste wedstrijden goed meekomen met tegenstanders. Wat ook een trend is geworden is de terugval in het 4e kwart. Ook deze wedstrijd starten de Boxtelnaren erg sterk aan de hand van Jaap van Loon en Robin Hulskes. Als ook Vido de eerste punten binnen gooit valt het hoge tempo direct op. JRC blijft voornamelijk door scores van Freek Clercx goed bij en pakt zelfs een voorsprong na het eerste kwart. 26-17.

Het tweede kwart start JRC dramatisch, al snel vlucht JRC een time-out in om de 7-0 run van Vido te stoppen. Dit heeft zijn effect. Na de time-out worden de scores weer gelijk getrokken en sluit JRC het kwart verliezend af, maar behoud het een kleine voorsprong van 2 punten.

Het derde kwart verloopt vergelijkbaar met het 2e kwart. JRC start slecht maar komt halverwege het kwart terug. Ditmaal was het Victor van Lokven die zich liet zien, wel was het gat al geslagen door de bezoekers die het kwart afsluiten met een voorsprong van 9 punten.

Het vierde kwart begon nog met veel energie, maar toen de bezoekers verder afstand namen leek de geest uit de fles en kwam JRC basketballend niet meer uit de verf. Eindstand is 64-84.

Topscorer: Jaap van Loon met 17 punten en Freek Clercx met 13 punten.