Harde nederlaag met een zachte G voor VS1

Maastricht, 30 september – Vrouwen Senioren 1 wachtte de verre uitwedstrijd naar Kimbria in Maastricht. Onze tegenstander had weliswaar de eerste twee wedstrijden verloren, maar had wel tegen sterke tegenstanders gespeeld en was bovendien vandaag voor het eerst weer compleet. Wij waren uit Boxtel vertrokken zonder drie vaste krachten vanwege vakanties en een ‘overgebleven’ blessure, meegenomen uit een oefenwedstrijd in Berlicum.

Nadat we aangekomen waren bij de sporthal – wie heeft er nou een McDonald’s naast de ingang van de hal? – werd eerst Maureen toegezongen voor haar verjaardag. In de nieuwe zaal met een heel aparte kleur vloer, donkergeel met oranje lijnen, speelden we op het centre court. Na een goede warming-up zaten we gelijk goed in de wedstrijd. Kim scoorde onze eerste punten, ze voelde zich snel thuis omdat de tegenstanders haar naam op hun broek hadden staan. Even later bleek dat op de ene bil Kim en op de andere bil nog Bria stond.

Het eerste kwart speelde JRC erg goed en overrompelde de tegenstander met agressief verdedigen. Het stond al snel 2-9 en de tegenstander vluchtte in een time-out. Onze verdedigende druk bleef goed, maar het scoren stokte helaas. De 18 punten die we in het eerste kwart konden maken, haalden we bij lange na niet in de drie andere kwarten. Ook was de torenhoge center van onze tegenstander een obstakel in hun verdediging, aan onze kant werd ze goed afgestopt door Matske en Marleen. We hadden het ook moeilijk met de fysieke kwaliteiten van onze tegenstanders, die erg uitstaande en puntige ellebogen bleken te hebben. Gelukkig had Winnie stevige tanden en kwam ze redelijk ongeschonden van het veld af.

De tweede helft begonnen we met vijf punten achterstand, 33-28. We probeerden alles om dichterbij te komen, maar dichter dan drie punten kwamen we niet in de buurt. Positief was wel dat ons afstandsschot elke week beter gaat lopen, hoewel het nog niet op het niveau zit dat we willen. De vrije worpen lieten ons vandaag echt in de steek, dertien missers is natuurlijk erg veel.

Al met al gaat het elke week vooruit en blijken we gewoon thuis te horen in deze klasse. Elke wedstrijd hebben we kans om te winnen, maar zal er geen enkele eenvoudige overwinning bij zitten: uitslag 62-53.

Topscores: Hanne 16 punten, Marielle 15 punten. Vrije worpen 11 raak op 24 pogingen.

Zondag 7 oktober spelen we thuis tegen Yellow Sox uit Bakel, waar we in de eerste wedstrijd tegen een kleine nederlaag opliepen. Voor deze wedstrijd die om 11.00 begint, zijn nog tribuneplaatsen beschikbaar.