Harde les voor JRC VS1 in Rosmalen

Zaterdag 3 november – 11.00 uur, erg vroeg voor een competitiewedstrijd, stond het beladen uitduel tegen koploper Black Eagles voor onze dames op het programma. Na drie weken pauze moesten we weer aan de bak en meteen een wedstrijd van formaat, tegen een zeer geroutineerd team met ex-eredivisiespeelsters in de gelederen. Kim was er in Rosmalen weer bij na haar operatie, maar nog niet 100% inzetbaar. De meiden waren allemaal zichtbaar en hoorbaar erg nerveus en onder de indruk van de omstandigheden – enkele van onze speelsters coachen jeugdteams bij Black Eagles – en ook van de ervaren tegenstanders.

Normaal gesproken zien we er altijd al veel beter uit dan elke tegenstander in de competitie en dit was nu ook zeker het geval. Bovendien waren we voor het eerst gekleed in de nieuwe inloopshirts van onze sponsor Van Rosmalen, dus ook qua kleding waren onze looks nu superieur.

Na een goede start met mooie snelle aanvallen stonden we al snel met 16-8 voor. Onze tegenstander vluchtte in een time-out en het was duidelijk dat ze het over een andere boeg gingen gooien. Dit mag je verwachten van een team met veel meer ervaring dan ons jonge team. Er werd gewisseld van verdedigingssysteem en het werd allemaal wat fysieker. Onze meiden konden er moeilijk mee omgaan en waren fysiek en mentaal aangeslagen.

Verder liepen we eigenlijk nog steeds goede aanvallen en kregen veel open schoten, maar het vizier stond niet op scherp. Ook misten we heel veel open lay ups, zodat onze tegenstander ons hard voorbij liep. Bij rust stonden we tien punten achter, 38-28. In de rust werd afgesproken dat we ons niet zomaar moesten laten wegzetten en als de tegenstander klappen uitdeelt, we zelf ook van ons af moesten bijten.

Uitdelen
De zenuwen waren nog niet helemaal weg, maar langzaam maar zeker kwamen we dichterbij en inderdaad waren we minder onder de indruk van het harde spel van Black Eagles. De Rosmalensen waren daar duidelijk niet van gediend en lieten aan de scheidsrechter merken dat zij uit mochten delen, maar JRC niet, anders zou het uit de hand lopen. Stap voor stap kwamen we puntje voor puntje dichterbij. Met nog twee minuten te spelen stond het zelfs 56-56.

Nu liet onze tegenstander zien hoe je een wedstrijd uitspeelt. Ze scoorden een open schot en twee vrije worpen in deze laatste minuten. Wij hadden nog zeven schotpogingen, maar scoorden er geen enkele. Toch kunnen we trots zijn op onze prestatie. Mentaal knap om van een ruime achterstand nog terug te komen in de wedstrijd. Kijkend naar de scores per kwart, verliezen we er maar een: 1e 16-16, 2e 22-12, 3e 12-15 4e 10-13. Eindstand: 60-56.

Waar we veel beter in moeten worden is het afmaken van makkelijke kansen en het beter schieten van de vrije worpen. Scorend moeten we veel meer brengen. Maar ons motto is ‘Rising to the Top’ voor dit seizoen en we maken nog steeds grote stappen vooruit.

Topscorer: Hanne 17. Vrije worpen: 9 uit 21.

Zaterdag 10 november spelen we tegen Vlissingen, ook een sterke tegenstander, in De Braken in Boxtel. Voor de hoofdtribune zijn nog kaarten beschikbaar!