Goede start voor Dames 1 in 2020

De eerste wedstrijd van 2020 was de uitwedstrijd tegen Yellow Sox. De laatste 2 jaar gingen de meeste wedstrijden gelijk op. Het verschil is dat Yellow Sox veel minder snelheid en techniek heeft, maar veel effectiever is in het scoren. Maakt ze niet uit hoe ze erin gaan, maar hun effectiviteit is erg hoog.

Met Marleen nog geblesseerd in het buitenland beginnen we op de gladde vloer aan de wedstrijd. We begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen veel kansen om een hoge score op het bord te krijgen. Na het eerste kwart leek het of we 20 punten voorstonden, qua veldverhouding, maar het stond slechts 14-6 in ons voordeel. Vlak voor de rust maakten we de vele mogelijkheden wat beter af en stonden we zelfs op 13-30. We waren Matske inmiddels al kwijtgeraakt met een blessure, ze zou niet de laatste zijn deze middag. Ons veldspel bleef goed ook in de tweede helft, maar verder dan 10-12 punten liepen we nooit weg. Het beeld van de wedstrijd bleef hetzelfde, zij scoren uit het niets en bij ons gaat er veel mis. Gelukkig hadden we Lorraine in topvorm. Ze had een double-double deze middag met 18 rebounds en 12 punten. De wedstrijd bleef hetzelfde beeld houden totdat een van de speelsters van Black Eagles schreeuwend van de pijn op de gladde vloer viel Beide teams waren enorm geschrokken nadat ze van het veld gedragen werd. Nog geen 2 minuten later gebeurde nogmaals hetzelfde en ging nog een speelster van Yellow Sox geblesseerd naar de kant. Het legde een deken over de wedstrijd, en de laatste minuten werden plichtmatig uitgespeeld, de schrik zat er aan allebei de kanten flink in.

Tot aan de blessures waren we duidelijk de betere ploeg, al hadden we zeker 70-75 punten moeten scoren en hier hadden we ook ruim de kansen voor. Al met al, zijn we nu sinds 3 november ongeslagen.
Komende zaterdag komt Kimbria uit Maastricht naar Boxtel. De eerste wedstrijd hebben we van hun verloren, dat moeten we zeker gaan rechtzetten, zodat we nu echt op de 3e plaats terechtkomen.
Eindstand 40-50 in ons voordeel

Topscores : Nicki 17 punten, Lorraine 12 punten. Vrije worpen 10 uit 18.

Volgende wedstrijd Zaterdag 25 januari om 16.00 uur in Boxtel, er zijn nog enkele tribune plaatsen beschikbaar.