Dames 1 verliest van erg sterk Yellow Sox

Boxtel, 22 september 2019 – Na een zenuwachtige start vorige week in Rosmalen, stond nu onze eerste thuiswedstrijd in Boxtel op het programma. Vorig seizoen waren we thuis bijna onverslaanbaar, dus we hadden goede moed om ook onze 2e wedstrijd te kunnen winnen. Yellow Sox uit Bakel was de tegenstander. Zij hadden de laatste 9 (!) wedstrijden in de competitie gewonnen en waren vorig seizoen de nummer 2. Voor ons dus mooi een gelegenheid om te zien waar we staan.

We begonnen weliswaar met een volledige selectie, maar we hebben de afgelopen weken nog maar erg beperkt kunnen trainen door veel afwezigheden. Dit was aan on spel duidelijk te zien. De schwung ontbrak net als vorige week. Normaal gesproken is een hoog tempo en een hoog ritme wat ons kenmerkt. Van dat alles was nog erg weinig te zien. Probleem was dat Yellow Sox wel raad wist met onze statische aanval en het vele balverlies. We stonden al snel ruim achter, maar kwamen in de laatste seconden van het eerste kwart nog tot 3 punten terug. Dichterbij zouden we de hele wedstrijd niet komen. De aanval liep niet zoals we gewend waren en ook konden we weinig steals pakken op de tegenstanders. Puntje voor puntje liep de tegenstander weg. Er werd wel super hard door het team gewerkt, maar de juiste vorm is er nog niet. We zijn er wel van overtuigd dat dit echt nog gaat komen en we aan het niveau van vorig jaar kunnen gaan aanpikken. De verdiende nederlaag was uiteindelijk 49-67.

Vooral aanvallend zal het beter moeten, wat dat betreft was het 4e kwart hoopgevend, want toen scoorden we 19 punten.

Topscores : Marielle 13 punten, Kim 10 punten. Vrije worpen 17 uit 25.

Volgende week gaan we naar het mooie Maastricht voor de wedstrijd tegen Kimbria, zondag om 2 uur.