Dames 1 komt op stoom tegen The Black Eagles

Boxtel, 6 oktober 2019 – Na 2 verdiende nederlagen op rij, tegen Yellow Sox en vorige week tegen Kimbria werd het tijd om weer eens een keer te gaan winnen. De eerste 3 wedstrijden speelden we nog lang niet op ons niveau. De eerste wedstrijd in en tegen Black Eagles werd weliswaar gewonnen, maar ons spel was niet echt best. Tegen Yellow Sox werden we scorend geklopt, in Maastricht vorige week speelden we een redelijke eerste helft, maar gooide onze tegenstander elke bal erin, wat we ook probeerden. De tweede helft kwamen we van een 19 punten achterstand nog terug tot 7 punten en was er al iets te zien van verbetering.

Op het heerlijke aanvangsuur van 10.30 zondagmorgen, jawel, 10.30 zondagmorgen stonden de dames uit Rosmalen voor de tweede keer tegenover ons. Op de trainingen van de afgelopen weken hadden we wat meer getraind op onze defense, want als elke tegenstander tegen ons lekker de ballen erin gooit, moeten we daar eerst wat aan gaan doen. Met een volledig fitte selectie begonnen we aan een prima warming up, terwijl onze tegenstander een voor een langzaam binnenkwam. Daar stonden we al met   2-0 voor. Nou zette zich dat door in de wedstrijd want onze eigen M&M guards (Matske en Marielle) hadden al snel gezorgd voor een 7-0 voorsprong. Verdedigend stonden we een stuk beter dan de eerste wedstrijd en ook het tempo kwam er weer in zoals we vorig jaar gewend waren. Bij rust was het al 36-21.

We gingen op dezelfde voet verder en we wisselden alle 11 speelsters continue door. Black Eagles raakte steeds meer vermoeid en onze scores gingen steeds makkelijker. Opdracht van de coach was om na het 4e kwart minimaal te eindigen met 75 punten. Met nog 6 minuten te spelen scoorde Stephanie een 3punter en zette ons op 73-38. De concentratie was volledig weg en de dames deden precies wat gevraagd werd, Zhuul zette de 75-41 eindstand op het bord, 10 seconden voor tijd.

Het spel ziet er steeds beter uit, als we op deze voet verdergaan gaan we een mooi seizoen hebben. Mooi was ook dat alle 11 speelsters gescoord hebben, prima teamprestatie dus.

De komende 3 weken zijn we vrij, op 27 oktober spelen we tegen Vido, uit in Veldhoven. Die wedstrijd spelen we om 10.15 op zondagmorgen, dus nog weer even vroeger…

Topscores : Matske 15 punten, Nicki 14 punten, Kim 10 punten. Vrije worpen 7 uit 13.