Brede Selectie

Boxtel – zaterdagmiddag 25 februari speelde JRC heren 2 tegen het tweede team van BBC uit Valkenswaard. Waar JRC met tien spelers, onder aanvoering van de broertjes Veraa, over een brede selectie beschikt, komt BBC met een smalle selectie van zeven spelertjes. JRC mist Jan en Bas, Robert en Coen worden gespaard voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Tantalus. De warming up staat onder leiding van interim coach Teun van Loon en de bitch van zijn broertje. Als een echte topcoach komt Jochen last minute binnen met een ijzersterkte tactiek.

JRC start met Frank, Tjerk en Jeroen outside, de center posities worden ingevuld door Leon en Robbin. Al in de eerste minuut kan gelegenheidscenter Robbin zijn eerste score pakken en daarmee de score openen. Zonder te wisselen geeft dan al de breedte van de selectie de doorslag, want Jeroen en Leon scoren samen 8 punten op rij. Als BBC hier twee scores tegenover zet spelen Frank en Robbin een goede inside-outside game waarmee zij 7 punten op rij maken. BBC pakt de laatste score van dit kwart, dat afgesloten wordt op 17-6.

Het tweede kwart komt JRC weer furieus uit de startblokken. Onder leiding van Robbin en Frank, die om de beurt driepunters raak schieten, loopt JRC uit naar 32-12. Dan schrikt BBC wakker, maar slaapt JRC in. BBC scoort 9 punten op rij, zonder dat JRC er iets tegenin weet te brengen. Gelukkig maakt coach Jochen dan weer gebruik van de breedte van de selectie en de broertjes Veraa scoren samen nog 10 punten. Daarmee komt de ruststand op 42-22.

Verassend genoeg start JRC de tweede helft met dezelfde vijf. Maar dit keer niet de startende vijf, maar de vijf die de eerste helft geëindigd zijn. De broertjes Veraa scoren samen dit kwart 11 punten. Gelukkig doorbreekt Tjerk het machtsvertoon van de Veraa’s met een vrije worp. Toch wordt het derde kwart jammerlijk verloren, waardoor BBC weer wat dichterbij komt. Stand na het derde kwart: 54-36.

In het laatste kwart van de wedstrijd JRC door 8 punten op rij van Robbin verder uit. Ook heeft Robbin een neusje (lees: NEUS) voor de vrijstaande man. Als ware het een echte all star game geeft Robbin een prachtige behind the back pass op de dienstdoende center, die helaas een momentje van ‘ik hou van de bal, maar de bal niet van mij’ heeft. Om alle hoop van BBC en de eventuele spierballentaal van zijn teamgenoten de kop in te drukken staat Rob Snijders op voor het slotakkoord. Met 3 scores op rij laat Rob zien dat hij terecht bij de grote mannen speelt. De wedstrijd wordt gewonnen door JRC met 67-49.

Bij de persconferentie na afloop van de wedstrijd verklaarde coach Jochen tevreden te zijn over de, zoals hij het noemde, generale repetitie. Volgende week staat de kraker tegen Almonte 5 op het programma. In de uitwedstrijd werd pas in de laatste minuut de eerste voorsprong gepakt en uiteindelijk met moeite gewonnen. Ook heeft Almonte 5 zaterdagavond gewonnen van mede titelkandidaat Tantalus. Kortom, coach JRC zal volgende week op volle sterkte aan moeten treden om een belangrijke stap te zetten op weg naar het kampioenschap.

Punten:

Robbin                                23

Jeroen                                 20

Frank                                    9

Leon                                     8

Rob                                       5

Tjerk                                     1

Dyscalculie Jochen          1