Boxtels basketbaltalent Tijme landskampioen

Tijme (rechtsboven) landskampioen 2024.

De Boxtelse jeugdspeler Tijme Verhoeven is op pinksterzondag landskampioen geworden met zijn team van Basketball Academy Den Bosch. In Almere versloeg de ploeg na een spannende wedstrijd ROBA (Rotterdam Basketbal) met 85-75.

Begin 2023 werd de voor JRC Boxtel uitkomende Tijme gescout door de Bossche basketbalschool. In augustus van dat jaar maakte hij daar zijn opwachting bij de U12 (jonger dan 12 jaar) in de eredivisie. Wekelijks traint hij drie keer en in de weekeinden speelt de Boxtelaar wedstrijden door het hele land.

Play-offs

Na een seizoen waarin het team slechts 4 van de 21 wedstrijden verloor, bereikte het de tweede plaats. Die gaf recht op een plaats in de play-offs, om uit te maken welk team uiteindelijk met de trofee naar huis mocht.
Zowel de kwartfinale tegen BS Leiden als de halve finale tegen Triple Threat uit Haarlem werden met overtuiging gewonnen. Tijmes ploeg mocht daarom uitkomen in de finale.

Die werd zondag gespeeld in het topsportcentrum in Almere. Tegenstander was ROBA uit Rotterdam. De wedstrijd bleef lang spannend maar uiteindelijk wist het team van Tijme met 85-75 te winnen. Daarmee kroonde het zich tot landskampioen van seizoen 2023-2024.

Landskampioen U12 met de spelers van Heroes Den Bosch. Foto Robert Verboon

Om dit te vieren werd er in Den Bosch een heuse huldiging georganiseerd tijdens de rust van het duel van Heroes. Het eerste Bossche herenteam speelde die zondag zijn play-offduel tegen Donar Groningen. Ook mochten de jonge landskampioenen met hun voorbeelden op de foto.

Terug naar JRC

En wat hij het komende seizoen doet? Tijme gaat weer lekker terug naar zijn oude club in Boxtel, waar hij met zijn vrienden in de U14 gaat spelen. Het talent kiest hiervoor omdat hij zich eerst wil gaan focussen op de overstap naar de middelbare school en daar past vier maal in de week trainen even niet bij. Je weet wat ze zeggen: je moet stoppen op je hoogtepunt en wie weet wat de toekomst brengt. Deze ervaring en titel pakken ze in ieder geval nooit meer van hem af.