Betonbasketbal in Zuid-Limburg voor VS1

Sittard, zaterdag 24 november – Om 13.00 uur stond, na een vrij weekend, de wedstrijd tegen koploper Bumpers in Sittard op het programma. Dit team had pas één wedstrijd verloren en staat voor de titel in onze klasse. Voor ons weer een goede wedstrijd om te zien waar wij staan in ónze missie, Rising to the Top.

Het centre court werd opgesteld en vol goede moed begonnen we zonder Marleen, Maureen en coach Felix aan de wedstrijd. De eerste paar minuten ging die gelijk op. Tot 8-7 voor Bumpers na 7 minuten in het eerste kwart hadden we nog alle vertrouwen in een goed resultaat.

Tot de rust wisten we onszelf echter geen raad meer met de verdediging van de Limburgse dames. Niet dat die nou zo goed stond, maar van onze kant werden veel verkeerde keuzes gemaakt en zodra we wel goed onze aanval uitspeelden, wisten we de bal vakkundig naast de basket te gooien. Bij rust hadden we maar 11 punten gescoord, Bumpers had er 27.  Nou hoeft dat geen probleem te zijn voor ons – tegen Vlissingen stonden we er ook 15 achter bij de rust en dat wisten we nog op te halen. Verschil met dat team is dat Vlissingen leuk aanvallend basketbal speelt, Bumpers speelt meer betonbasketbal: gericht op resultaat, niet op leuk en aanvallend spel. Veel fysiek geweld, traag spel, zoneverdediging; alles om het tempo uit de wedstrijd te halen. En dat is net wat ons jonge team minder goed ligt, maar wel eens goed om van te leren.

De tweede helft kwamen we beter in de wedstrijd, al was het spel nog steeds niet leuk, maar dat zal tegen dit Bumpers erg moeilijk worden. De laatste vijf minuten besloten we vol gas te gaan, alles op de fast-break en alleen maar snelle aanvallen. De tegenstander uit Sittard had hier moeite mee, voor ons was het de leukste fase uit de hele wedstrijd. De score van de tweede helft was uiteindelijk 22-20, dus een stevige verbetering van de eerste helft. Eindstand 49-33.

Door de merkwaardige indeling van de competitie reizen we over twee weken weer naar Zuid-Limburg. De opdracht is dan dus duidelijk, die stijgende lijn doorzetten en gaan voor een beter resultaat. We hebben nu alle tegenstanders in deze klasse minimaal een keer gehad. Positief is dat we zeker mee kunnen met elke tegenstander en echt thuishoren in deze klasse. Nadat we vorig seizoen uit het niets met dit team begonnen zijn en nu alweer een klasse hoger spelen, is dat zeer positief. Ons doel dit jaar is lekker basketballen en leuke wedstrijden spelen. Winnen komt dan vanzelf.

Score: Marielle 10 punten. Vrije worpen 7 op 14.

Zondag 2 december spelen we thuis tegen Black Eagles uit Rosmalen, om 15.00 uur in De Braken.