Basketballers JRC verliezen van het Zeeuwse BC Vlissingen

De Boxtelse basketballers van JRC mochten het seizoen 2019/2020 aftrappen tegen de degradant uit de 1e divisie. JRC is verre van compleet, aanvoerder Coen van der Meijden was niet aanwezig en sterkhouder Robbin Snoeren was geblesseerd. Wel konden coaches Steven Besuijen en Felix Clercx een beroep doen op Robin Hulskes, maar die had slechts 1 training achter zijn kiezen. Wouter Doppenberg sloot aan vanuit het 2e team en dit maakte dat er 8 spelers beschikbaar waren.

De bezoekers waren jaren lang een vaste waarden in de 1e divisie en hebben zich dit seizoen versterkt, om zo snel mogelijk terug te keren naar het 2e amateurniveau in Nederland.

Dat de bezoekers komen om te winnen was al heel snel duidelijk. Met een driepunter en 2 spectaculaire dunks van Zeeuwse kant was het 0-7 en keek JRC direct tegen een achterstand aan. Aan de hand van Freek Clercx en Jasper Verhoeven komt JRC iets terug in de wedstrijd en begint de Boxtelse motor te draaien, maar niemand kan voorkomen dat de Zeeuwen met een ruime voorsprong de rust in gaan. 26-54.

De tweede helft gaat het meer gelijk op en laten Jaap van Loon en Jasper Verhoeven flink van zich horen. Hoewel het spel van JRC beter is komen ze te kort tegen de grotere en conditioneel betere Zeeuwen. Eindstand 69-105

Scores: Jaap van Loon 30 punten, Jasper Verhoeven 17.

“De uitslag die op het bord staat is een terechte weergave van het huidige krachtsverschil. BC Vlissingen is de titelkandidaat voor dit seizoen en dat wij bijna 70 punten scoren is helemaal niet slecht. Wel is er nog voldoende werk aan de winkel.” Aldus coach Besuijen. Komend weekend speelt JRC in Maastricht tegen Maastricht Knights.

Meer foto’s zijn te vinden op Boxtel digitaal!