JRC Heren 1 pakt knappe zege op Barons!

Boxtel – Zondag 13 oktober speelt JRC heren 1 tegen Barons Breda, een team dat vorig jaar meedraaide in de top 3. Ook dít jaar speelt Barons voor de topposities in de 2e divisie. JRC is bezig met een uitstekende reeks, waarbij gewonnen werd van Pendragon en Oss, maar vandaag kunnen coaches Besuijen en Clercx geen beroep doen op topscorer Jaap van Loon en ook Freek Clercx is niet fit.

Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op, ondanks de hoge intensiteit wordt er ruim gescoord en is het pas tegen het einde van het kwart dat aan de hand van Jasper Verhoeven JRC een voorsprong pakt van 5 punten: 20-15.

Door het ontbreken van Jaap van Loon zijn er meer kansen voor andere spelers binnen de selectie van JRC, zo staat dit kwart Willem van Loon op. Met zijn signaturemove verrast hij keer op keer zijn directe tegenstander en verzorgt hiermee enorm veel dreiging. Waar Barons in eerste instantie nog wel op gelijke hoogte komt (20-20) is het JRC dat weer afstand neemt aan het einde van het kwart. We gaan rusten met 31-27.

Het befaamde 3e kwart zal ook deze wedstrijd weer een grote factor zijn en dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Corné Linssen start met een driepunter en Robin Hulskes beantwoordt de scores van Barons direct met een driepunter en verre tweepunter. Daarna wordt het spel van twee kanten stroperig. Geen van beide teams komt meer tot uitgespeelde aanvallen en dus makkelijke kansen. Alleen vanaf de vrije worplijn wordt nog bijgedragen aan de stand en hierin is Barons iets effectiever dan JRC. We gaan het 4e kwart in met 45-43.

JRC zet het 4e kwart de verdediging om en Barons heeft hier geen antwoord op. De bezoekers komen niet meer tot scores, maar JRC heeft ook moeite om het netje te vinden. Het zijn Robbin Snoeren en Coen van der Meijden die wel punten laten aantekenen en JRC aan de goede kant van de score houden. Met nog 9 seconden op de klok staat JRC 3 punten voor en mag Coen van der Meijden 2 vrije worpen nemen, hij benut ze beide en brengt het gat op 5 punten. Barons wil de bal innemen, maar het is Robbin Snoeren die alert is en de passline goed afschermt en de bal onderschept. JRC wint met 54-49.

Topscorer: Coen van der Meijden 11 punten en Jasper Verhoeven 10

Coach Steven Besuijen: “Deze winst is extra mooi, omdat het een echte teamprestatie was. Iedereen die in het veld kwam, had een grote bijdrage. De beleving vanaf de bank was ook erg mooi om te zien. We hebben nu 3 wedstrijden op rij gewonnen en het spel wordt steeds beter. We zijn er nog niet, maar we zetten goede stappen. Komende 2 weekenden spelen we niet, dat komt eigenlijk wel goed uit, want onze geblesseerde spelers hebben nu de tijd om weer fit te worden.”

Vrijdag 1 november om 20:30 uur spelen we weer thuis, nu tegen Langstraat Shooters uit Waalwijk.