11 driepunters zijn Dames 1 van JRC te machtig

Nadat we 3 weken geleden lekker in ons ritme waren gekomen, hadden we helaas een lange periode zonder wedstrijden. Zondag 27 oktober mochten we weer aan de bak, in Veldhoven om 10.15 uur, zelfs met de verschuiving van de klok was dat erg vroeg.

We begonnen de wedstrijd zonder Maureen en zonder Nicki. Tijdens de warming up viel al op dat het gezicht van Kim witter was dan haar inloopshirt, dus die deed ook niet volledig mee. In de 3e periode viel Marleen ook nog uit met een stevige enkelblessure dus de spoeling was voor ons dunner dan we gewend waren. De 3 weken pauze hadden ons spel niet beïnvloed. Het ritme van de aanvallen was prima en we speelden mooie aanvallen uit en kregen veel open schoten. De afwerking was het enige waar het eigenlijk aan ontbrak. In de verdediging stonden we ook erg goed en werd en prima gecommuniceerd.

We speelden beter dan onze tegenstander VIDO, maar daar liep een ander probleem rond. Een speelster die 40 minuten lang (werd niet gewisseld) in het veld stond en steeds als we weer terugkwamen er gauw een paar 3-punters in schoot. Tot 3x toe kwamen we terug van 10 punten achter en steeds schoot ze er 2 of 3 onwaarschijnlijke ballen in. Ze zou ook eindigen met 33 punten, allemaal 3-punters. Ondanks de nederlaag hadden we een hele goede wedstrijd gespeeld en met iets meer scherpte in de afwerking kunnen we de volgende keer dit team zeker aan. Mooi om te vermelden, Lorraine scoorde voor het eerst in haar carrière in de dubbele cijfers!

Topscores : Lorraine 10 punten, Stephanie 10 punten, Matske 10 punten Vrije worpen 9 uit 18.

Zondag 3 november spelen we voor het eerst een thuiswedstrijd in de middag! Om 12.30 staat de kampioen van vorig seizoen tegenover ons in de Braken in Boxtel.