Word ook JRC-vrijwilliger: bekijk de vacatures

Voor diverse functies binnen onze vereniging is JRC op zoek naar vrijwilligers. Staat er in onderstaande vacatures iets wat jou aanspreekt? Laat het ons weten door te mailen naar info@jrc-boxtel.nl. Samen maken we de club sterker.

Commissaris marketing en communicatie

Vind jij het leuk om veel bezig te zijn met sociale media en hierbij op creatieve wijze de leden, ouders/verzorgers en niet-leden te betrekken bij onze vereniging? Dan pas jij in dit profiel. Wat ga je doen?:

 • beheren sociale media-accounts van JRC Boxtel op Facebook en Instagram;
 • wekelijks publiceren van items (wedstrijdverslagen, aankondigingen en leuke nieuwtjes);
 • items publiceren op deze website jrc-boxtel.nl;
 • beheren van de mailbox info@jrc-boxtel.nl;
 • contact onderhouden met lokale media.

Kennis van marketing en communicatie is geen must, maar het is wel handig als je hier creatieve ideeën bij hebt. Het hoeft niet veel tijd te kosten, wij schatten in dat je met een uur per week een heel eind komt. Bovendien werk je samen met de webmaster van deze site.


Lid van de Technische Commissie

Als lid van de Technische commissie lever je een belangrijke bijdrage aan de spelvreugde van onze leden. Je faciliteert de spelers, coaches en trainers door de randvoorwaarden te organiseren om te kunnen basketballen, door het:

 • indelen van spelers in teams;
 • plannen van de trainingen (begin van het seizoen);
 • bijstaan van trainers en coaches, ook bij wat zij nodig hebben;
 • uitdragen van een basketbal-technische visie.

Je vindt het leuk om te organiseren en kan goed samenwerken. De commissie vergadert ongeveer een keer per maand en wij denken dat je ongeveer drie uur per maand bezig bent in deze rol.


Lid van de Oudercommissie

Jij bent de schakel tussen de vereniging en ouders/verzorgers van de jeugdleden van JRC Boxtel. Het doel is om de ouders/verzorgers meer te betrekken bij de vereniging en als aanspreekpunt te fungeren voor ouders/verzorgers.

In deze rol is het handig als je communicatief vaardig bent en een echte bemiddelaar. Je bent namelijk ook de oren en ogen van het bestuur en adviseert het bestuur over de onderwerpen die spelen bij de ouders/verzorgers.

Het is nog lastig in te schatten hoeveel tijd je hiermee kwijt bent, maar wij verwachten ongeveer een uur per week.


Commissaris sponsoring

Je bent een echte ambassadeur van JRC Boxtel en weet als geen ander bedrijven te betrekken bij JRC. Dit zijn vooral de bestaande sponsoren. Door ze te laten delen in het JRC-gevoel, behoud je de huidige sponsoren en activeer je tegelijk de leden van de vereniging om mogelijke sponsoren te benaderen. Je houdt je bezig met het:

 • maken van een sponsorplan;
 • creëren van (ludieke) acties (Grote Clubactie et cetera);
 • betrekken van ondernemers bij onze vereniging;
 • onderhouden van contacten met de huidige sponsoren.

Het doel van deze functie is het financieel of materieel ondersteunen van onze vereniging, maar ook om sponsoren bij JRC te betrekken.

De tijd die je hiermee bezig bent, is helemaal afhankelijk van jouw eigen inzet en ideeën.


Ledenwerving

JRC is altijd op zoek naar nieuwe leden en om dit te coördineren, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die zich in wil spannen om bij te dragen aan de groei van JRC. Dat kan door:

 • het organiseren van vriendjes-vriendinnetjesdagen;
 • contact te onderhouden met scholen;
 • vrijwilligers te werven die bijdragen aan open dagen of sportdagen.

Ook hiervoor geldt: de tijd die je ermee bezig bent, is helemaal afhankelijk van jouw eigen inzet en ideeën.

 

Trainer/coach

Voor het komende seizoen zijn we op zoek naar nieuwe trainers, coaches en begeleiders voor onze jeugdteams. Je hebt hier wel een basiskennis van basketbal voor nodig, omdat JRC het belangrijk vindt dat de spelers goed leren basketballen. Al is en blijft enthousiasme het allerbelangrijkste; als trainer/coach draag je met name dat uit. De vereniging faciliteert het volgen van cursussen die je wilt volgen.

Ook voor Mannen Senioren 1 en Vrouwen Senioren 1 zijn we op zoek naar een trainer/coach. Hiervoor is het BT3-certificaat een vereiste, omdat zij beide uitkomen in de landelijk 2e divisie. Een gepaste vergoeding staat hier tegenover.


Wil je wel graag iets doen, maar staat jouw job er niet tussen?

Een vereniging is gebouwd op de inzet van vrijwilligers. Wil je graag iets doen, maar staat deze taak niet bij de openstaande vacatures? Neem dan contact op met het bestuur via info@jrc-boxtel.nl.