Vanaf 1 juli weer binnen basketballen

Goed nieuws! Er mag per 1 juli weer binnen worden gebasketbald. Voorwaarde daarvoor is wel dat het coronavirus niet opnieuw om zich heen gaat grijpen. Ook mogen per 1 juli sportkantines de deuren weer openen. Daarnaast is ook bekend gemaakt dat jongeren van 13 tot en met 18 jaar per 1 juni bij het sporten geen anderhalve meter afstand meer hoeven te houden van elkaar. Dat heeft de Nederlandse Basketball Bond bekendgemaakt op zijn website. 

Het kabinet heeft woensdag tijdens het kabinetsberaad besloten dat de sportscholen en de sportkantines per 1 juli, onder voorwaarden, weer open mogen. Oorspronkelijk werd 1 september als startdatum aangehouden. Het ministerie van VWS bevestigt dat daar ook de binnensportaccommodaties onder begrepen worden. In de versoepeling van de maatregelen is voor de sport ook opgenomen dat per 1 juni door de gehele leeftijdsgroep tot en met 18 jaar de anderhalve meter tijdens de sportactiviteit zelf niet gehandhaafd hoeft te worden.

Premier Mark Rutte maakt wel het voorbehoud dat de verspreiding van het coronavirus onder controle moet blijven.

Vanzelfsprekend gaat de Nederlandse Basketball Bond snel aan de slag om al die voorwaarden en voorzorgsmaatregelen op een rijtje te zetten. De NBB zal alle aangesloten verenigingen op korte termijn informeren over het protocol voor het binnen sporten per 1 juli.

Lees hier het complete bericht op de website van de basketbalbond.